Вибори мера Полтави: основні кандидати на пост міського голови

Читать на русском
Серед 13 кандидатів є колишній мер Полтави, нинішній секретар міськради та кілька екснардепів.
Слово і діло

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори, де українці, зокрема, обиратимуть мерів міст. Передвиборча кампанія стартувала 5 вересня. «Слово і діло» склало повний список кандидатів у мери обласних центрів (оновлюється). Сьогодні пропонуємо подивитися, хто балотується на посаду міського голови Полтави.

Полтава живе без мера з 14 вересня 2018 року, коли на позачерговій сесії Полтавської міськради звільнили з посади міського голову Олександра Мамая. Поки він намагався відновитися на посаді через суд, керувати містом став секретар міськради Олександр Шамота, обраний на посаду в день звільнення Мамая.

Полтавська міська територіальна виборча комісія затвердила 25 вересня перелік претендентів на посаду міського голови. Загалом зареєструвалися 13 кандидатів, жодного самовисуванця.

Кандидати в міські голови: повний список (оновлюється)Хто балотується в мери Києва, Харкова, Дніпра та інших обласних центрів? Список кандидатів оновлюється.

Колишній мер Полтави Олександр Мамай йде на вибори від партії «За майбутнє». Мамай двічі був міським головою – 2010-го та 2015-го його обирали мером від партії «Совість України». Після відсторонення від посади у 2018 році намагався відновитися на посаді але програв в усіх інстанціях. У 2019 році балотувався до Верховної ради як безпартійний самовисуванець. Також був довіреною особою кандидата на посаду президента України Юрія Бойка на одному з полтавських округів.

Сергій Іващенко балотується від «Слуги народу». Іващенко – корінний полтавчанин, йому 56 років, і він очолює будівельну компанію «Комбінат виробничих підприємств» та є співзасновником низки підприємств. У 2019 році він балотувався до Верховної ради від Аграрної партії України.

Олександр Шамота йде на вибори мера від Соціал-демократичної партії. Йому 39 років. Він був інструктором з фітнесу та спортивним тренером, згодом – заступником керівника та директором фітнес-клубу «Вітамін». Із 2010 року – депутат міської ради. Був членом партії «Фронт Змін», з 2015-го – член «Партії простих людей Сергія Капліна». Після відставки Мамая став секретарем міської ради.

Сергій Каплін балотується від «Партії простих людей». У 2012-2014 роках він був членом партії «УДАР», з якою пройшов до Верховної ради VII скликання, а згодом пройшов до парламенту VIII скликання.

Також на посаду міського голови балотуються:

Оксана Деркач («ОПЗЖ»);

Юрій Бублик (ВО «Свобода»);

Андрій Карпов («Європейська солідарність»);

Василь Ковальчук («Аграрна партія»);

Андрій Матковський (ВО «Батьківщина»);

Вікторія Мірошніченко («Пропозиція»);

Олег Слизько («Республіка»);

Олександр Удовіченко («Рідне місто»);

Валерій Шупта («Воля»).

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, як виконують свої обіцянки мер Києва Віталій Кличко, мер Львова Андрій Садовий, мер Харкова Геннадій Кернес, мер Дніпра Борис Філатов, мер Одеси Геннадій Труханов, мер Вінниці Сергій Моргунов, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, мер Житомира Сергій Сухомлин, мер Ужгорода Богдан Андріїв, мер Чернігова Владислав Атрошенко, мер Запоріжжя Володимир Буряк, мер Рівного Володимир Хомко, мер Сум Олександр Лисенко, мер Черкас Анатолій Бондаренко, мер Кропивницького Андрій Райкович, мер Хмельницького Олександр Симчишин, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, мер Тернополя Сергій Надал, відсторонений мер Чернівців Олексій Каспрук.

Також ми розповідали про основних претендентів на посаду мерів Києва, Харкова, Дніпра, Львова, Одеси, Вінниці, Івано-Франківська, Житомира, Ужгорода, Чернігова, Запоріжжя, Рівного, Сум, Черкас, Кропивницького, Хмельницького, Миколаєва, Тернополя, Чернівців, Луцька.

Ірина Рибінська, спеціально для «Слово і діло»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: