Вибори мера Кропивницького: основні кандидати на пост міського голови

Читать на русском
Чинний мер Кропивницького Андрій Райкович, ймовірно, піде на вибори від партії мерів, а його опонентами стануть лідер Перспективи міста Артем Стрижаков та Ольга Ковальова-Алокілі від Слуги народу.
regionews

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори, де українці, зокрема, обиратимуть мерів міст. Передвиборча кампанія стартувала 5 вересня, а офіційно реєструвати кандидатів на місцеві вибори будуть з 15 до 24 вересня. Неофіційно ж передвиборча кампанія вже давно почалася в багатьох великих містах України. «Слово і діло» пропонує подивитися, хто вже заявив, що піде на вибори мера в обласних центрах або включився в передвиборчі перегони. Сьогодні розглядаємо можливих претендентів на крісло мера Кропивницького.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович до виборів 2015 року був директором м’ясокомбінату «Ятрань», але не зміг відмовитись від пропозиції БПП піти на вибори мера тоді ще Кіровограда й переміг.

Поки що Райкович не повідомив офіційно, що піде на другу каденцію, але й не спростував, що має такі наміри.

Вірогідно, Райкович балотуватиметься від партії мерів «Пропозиція», до якої він долучився. На початку вересня на позачерговому з’їзді партії було ухвалено рішення, що «Пропозиція» висуватиме своїх кандидатів на місцеві вибори у 97 містах та 109 сільських і селищних об’єднаних територіальних громадах. Претенденти від партії йтимуть на вибори в 21 області.

Місцеві вибори-2020: як голосуватимемоХто з виборців отримає п’ять бюлетенів, а кому видадуть тільки два? Відмінністю виборів, що пройдуть 25 жовтня, стануть бюлетені нового зразка та голосування за відкритими списками.

Від «Слуги народу» на вибори мера Кропивницького піде фінансистка Ольга Ковальова-Алокілі, яка працювала в «Промінвестбанку», «Райфайзен Банку Аваль», «БМ Банку», а також російському «Сбербанку».

Своїми завданнями на посаді мера Ковальова-Алокілі вважає збільшення надходжень до бюджету міста та ефективний розподіл цих грошей. За її словами, вона ні з ким не конкурує, а йде своїм шляхом.

У місті вже з’явилася політична реклама партій «Пропозиція», «Перспектива міста», «За майбутнє», ОПЗЖ, «Батьківщина», «Рідне місто» та «Слуга народу».

Ексрегіонал, підприємець і лідер «Перспективи міста» Артем Стрижаков ще не заявив, що піде на вибори мера, але запевняє, що попри те, що постійно отримує пропозиції від представників багатьох партій, у передвиборчій кампанії братиме участь тільки зі своєю партією.

У боротьбу фаворитів спробує втрутитися нардеп попереднього скликання Олександр Горбунов. Нещодавно він очолив осередок партії «За майбутнє», покинувши непрохідний «Народний фронт». Горбунов активно боротиметься за «патріотичний» електорат та за тих, хто голосує за «господарників-професіоналів». Передусім це електоральне поле Райковича, пише Тиждень.ua.

Місцева «Батьківщина» збирається висувати на посаду міського голови керівника своєї фракції в міськраді, підприємця Олександра Цертія.

Як виконує обіцянки мер Кропивницького Андрій Райкович, дивіться на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, як виконують свої обіцянки мер Києва Віталій Кличко, мер Львова Андрій Садовий, мер Харкова Геннадій Кернес, мер Дніпра Борис Філатов, мер Одеси Геннадій Труханов, мер Вінниці Сергій Моргунов, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, мер Житомира Сергій Сухомлин, мер Ужгорода Богдан Андріїв, мер Чернігова Владислав Атрошенко, мер Запоріжжя Володимир Буряк, мер Рівного Володимир Хомко, мер Сум Олександр Лисенко, мер Черкас Анатолій Бондаренко.

Також ми розповідали про основних претендентів на посаду мерів Києва, Харкова, Дніпра, Львова, Одеси, Вінниці, Івано-Франківська, Житомира, Ужгорода, Чернігова, Запоріжжя, Рівного, Сум, Черкас.

Ірина Рибінська, спеціально для «Слово і діло»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: