Вибори мера Рівного: основні кандидати на пост міського голови

Читать на русском
Чинний мер міста Володимир Хомко не піде на четвертий термін. Кандидатом від Слуги народу став голова обладміністрації Віталій Коваль, а серед самовисуванців шанси на перемогу має Віктор Шакирзян.
ЧаРівне

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори, де українці, зокрема, обиратимуть мерів міст. Передвиборча кампанія стартує 5 вересня, а офіційно реєструвати кандидатів на місцеві вибори будуть з 15 до 24 вересня. Неофіційно ж передвиборча кампанія вже давно почалася в багатьох великих містах України. «Слово і діло» пропонує подивитися, хто вже заявив, що піде на вибори мера в обласних центрах або включився в передвиборчі перегони. Сьогодні розглядаємо можливих претендентів на крісло мера Рівного.

На початку серпня міський голова Рівного Володимир Хомко офіційно заявив, що не буде знову балотуватися на майбутніх місцевих виборах.

«Я не братиму участі у виборах міського голови. Мені достатньо трьох термінів. Ці вибори пройдуть без мене. Упевнений у тому, що незамінних людей немає», – сказав він у відеозверненні.

Хомко 12 років був мером міста, але й остаточно йти з політичного життя Рівного не збирається. Соціологія вказує на те, що Хомко програє другий тур виборів будь-кому зі своїх опонентів.

Натомість Володимир Хомко планує йти на вибори до Рівненської міської ради від партії «За майбутнє».

«Слуга народу» вже офіційно повідомила, що кандидатом у мери Рівного від партії буде Віталій Коваль, який очолює Рівненську обласну державну адміністрацію.

Коваль з 2004 року працював у банківській сфері, пізніше очолював підприємства в аграрній, транспортній та будівельній галузях. Кандидат від президентської партії є членом Національного олімпійського комітету України та першим віцепрезидентом Федерації греко-римської боротьби України.

Ще одним кандидатом на крісло мера Рівного є самовисуванець, голова організації «Рівне Разом» Віктор Шакирзян. Місцеві соціологи провели опитування жителів Рівного та стверджують, що Шакирзян може набрати понад 20% голосів виборців, що дає йому великі шанси на перемогу.

Також у соцопитуванні фігурували Святослав Євтушенко, Галина Кульчинська, Олег Осуховський та Олексій Муляренко.

Як виконує обіцянки мер Рівного Володимир Хомко, дивіться на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, як виконують свої обіцянки мер Києва Віталій Кличко, мер Львова Андрій Садовий, мер Харкова Геннадій Кернес, мер Дніпра Борис Філатов, мер Одеси Геннадій Труханов, мер Вінниці Сергей Моргунов, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, мер Житомира Сергій Сухомлин, мер Ужгорода Богдан Андріїв, мер Чернігова Владислав Атрошенко, мер Запоріжжя Володимир Буряк.

Також ми розповідали про основних претендентів на посаду мерів Києва, Харкова, Дніпра, Львова, Одеси, Вінниці, Івано-Франківська, Житомира, Ужгорода, Чернігова, Запоріжжя.

Ірина Рибінська, спеціально для «Слово і діло»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: