Вибори мера Запоріжжя: основні кандидати на пост міського голови

Читать на русском
Чинному меру Володимиру Буряку та його партії конкуренцію на місцевих виборах складуть Віталій Тишечко від Слуги народу та Володимир Кальцев від ОПЗЖ.
zp-inform

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори, де українці, зокрема, обиратимуть мерів міст. Передвиборча кампанія стартує 5 вересня, а офіційно реєструвати кандидатів на місцеві вибори будуть з 15 до 24 вересня. Неофіційно ж передвиборча кампанія вже давно почалася в багатьох великих містах України. «Слово і діло» пропонує подивитися, хто вже заявив, що піде на вибори мера в обласних центрах або включився в передвиборчі перегони. Сьогодні розглядаємо можливих претендентів на крісло мера Запоріжжя.

Чинний мер Запоріжжя Володимир Буряк 2 липня заявив, що буде балотуватися вдруге і піде на вибори зі своєю партією «Партія Володимира Буряка. Єднання». Про це запорізький мер заявив у зверненні, опублікованому на його сторінці у Facebook. Буряк повідомив, що список кандидатів буде сформований за участю жителів Запоріжжя.

Нагадаємо, що у 2015 році у другому турі Володимир Буряк, як самовисуванець, переміг кандидата від «БПП» Миколу Фролова. За Буряка проголосувало 123 тис. 682 (55,62%) виборців. За його опонента, згідно з даними ЦВК, свої голоси віддали 87 тис. 814 (39,49%) запоріжців.

До речі, нардеп VII скликання Микола Фролов і нинішній ректор Запорізького національного університету також вирішив повернутися в політику. Але цього разу він не буде балотуватися на мера, а піде з партією «За майбутнє» кандидатом у депутати облради.

Як писало «Слово і діло», в якості народного депутата Фролов виконав 83% обіцянок, але в нього їх було досить мало – всього 12.

Від «Слуги народу» на вибори йде депутат Запорізької міськради Віталій Тишечко. Про це стало відомо під час з’їзду партії, де оприлюднили список кандидатів у мери обласних центрів, які візьмуть участь у місцевих виборах-2020.

Тишечко з 11 серпня 2020 року є заступником голови Запорізької ОДА. До того ж був депутатом Запорізької міської ради VII скликання, заступником голови постійної комісії з питань соціального та економічного розвитку, бюджету іфінансів. До 2017 року працював на посаді заступника начальника управління кадрів «Мотор Січі».

Серед можливих кандидатів – також нардеп від «Опозиційної платформи – За життя» Володимир Кальцев. Останнім часом рейтинг партії в місті почав знижуватися, тому не виключено, що «ОПЗЖ» висуне іншого кандидата, адже містяни не забули скандал, пов’язаний із Кальцевим, який мав намір забудувати парк у центрі міста. При цьому партія претендуватиме на місця в міськраді.

31 липня про об'єднання на місцевих виборах у Запоріжжі оголосили чотири політсили: «Демсокира», «Голос», «Рух» та «Сила людей». Очільники партійних осередків розповіли, що вирішили об’єднатися, щоб протистояти «фінансово-промисловим» групам, які зараз представлені в міськраді, повідомляє getman.media.

Поки що політичні сили не визначилися із єдиним кандидатом. Меморандум про співпрацю передбачає, що його учасники відмовляються від публічної критики одне одного. Долучитися до об’єднаного руху можуть будь-які інші проукраїнські партії чи організації.

Як виконує обіцянки мер Запоріжжя Володимир Буряк, дивіться на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, як виконують свої обіцянки мер Києва Віталій Кличко, мер Львова Андрій Садовий, мер Харкова Геннадій Кернес, мер Дніпра Борис Філатов, мер Вінниці Сергей Моргунов, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, мер Житомира Сергій Сухомлин, мер Ужгорода Богдан Андріїв, мер Чернігова Владислав Атрошенко.

Також ми розповідали про основних претендентів на посаду мерів Києва, Харкова, Дніпра, Львова, Одеси, Вінниці, Івано-Франківська, Житомира, Ужгорода, Чернігова.

Ірина Рибінська, спеціально для «Слово і діло»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: