Місцеві вибори близько: як виконує обіцянки мер Ужгорода Богдан Андріїв

Читать на русском

25 жовтня 2020 року українці обиратимуть місцеву владу, в тому числі й нових мерів. «Слово і діло» розбиралося, хто вже заявив про свої амбіції балотуватися на посаду міського голови Ужгорода або проявив політичну активність у цьому напрямі. Також пропонуємо подивитися, як виконує обіцянки мер Ужгорода.

Богдан Андріїв очолює Ужгородську міську раду з листопада 2015 року. За цей час він дав 80 обіцянок, з яких виконав 28 (35%), провалив – 13 (16%) и ще 39 (49%) має реалізувати до кінця каденції.

Як і обіцяв у 2017 році міський голова, всі відділення міської дитячої лікарні були відремонтовані. На це знадобилося майже два роки. Частково роботи проводилися за бюджетні кошти міста, а дещо відремонтували за фінансової допомоги спонсорів та благодійників.

Не вклався мер у строки з обіцянкою до кінця 2018 року завершити заміну всіх вікон на енергозбережувальні в тих школах та садках, де цього ще не зробили.

Протягом року старі вікна замінили на енергозбережувальні в НВК «Веселка» та ДОУ №18. У 2019-2020 роках планується замінити вікна в СЗШ №2, №5, Ліцею «Інтелект», ЗОШ №11 та №12, ужгородській гімназії №14, ЗОШ №15, НВК «Гармонія», ЗОШ «Лідер», НВК «Пролісок» та закладах дошкільної освіти №36, 38, 49, 40.

Виконав мер обіцянку, що буде розвивати систему відеонагляду в Ужгороді. Як повідомили «Слово і діло» в Ужгородській міськраді, з березня 2017-го до червня 2020-го в місті встановлено 164 камери відеоспостереження. Планується в поточному році під'єднати ще 80 камер відеонагляду.

Провалив Андріїв обіцянку відремонтувати вулицю Лермонтова у 2019 році.

«Так, переглядаючи звіти, я бачив цю вулицю. Так, я вже вам обіцяю, що у 2019 році ми повернемося до цієї вулиці, ми її поремонтуємо», – запевнив він.

Однак, як ми довідалися в міськради, фінансування робіт з ремонту вулиці Лермонтова в 2019 році не було передбачено, тож і ремонтні роботи не проводились.

Якщо пригадати, що мер мав би ще зробити, то в січні 2016 року Андріїв повідомив, що планує реконструювати та озеленити Театральну площу. Однак у цієї обіцянки високі шанси бути проваленою, адже, за інформацією Ужгородської міськради, роботи з реконструкції та озеленення Театральної площі з січня 2018 року по теперішній час не проводились у зв`язку з відсутністю проєктно-кошторисної документації.

Трохи краща ситуація із планами міського голови реконструювати та озеленити площу Шандора Петефі. На початку року Андріїв повідомив, що завершено перший етап реконструкції площі, де оновили пішохідну зону та замінили підземні комунікації. Мер запевнив, що з настанням сприятливих погодних умов у 2020 році реконструкцію продовжать, зокрема, відремонтують сквер.

Цікаво, чи встигне Андріїв до кінця каденції реалізувати намір облаштувати в Ужгороді нове кладовище, яке буде і міським, і районним. Про це мер заявив ще навесні 2017 року.

Відтоді рік чекали на висновки геологів, на початку 2019-го місто уклало договір міни з власником земельної ділянки, на якій планується облаштувати кладовище, що підтверджено відповідним рішенням Ужгородської міськради. Земельна ділянка розташована на вулиці Собранецькій.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, як виконують свої обіцянки мер Києва Віталій Кличко, мер Львова Андрій Садовий, мер Харкова Геннадій Кернес, мер Дніпра Борис Філатов, мер Винницы Сергей Моргунов, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, мер Житомира Сергій Сухомлин.

Також ми розповідали про основних претендентів на посаду мерів Києва, Харкова, Дніпра, Львова, Одеси, Вінниці, Івано-Франківська, Житомира.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: