Вибори мера Тернополя: основні кандидати на пост міського голови

Читать на русском
Мер Тернополя Сергій Надал піде на вибори від «Свободи». Конкурувати з ним спробують Іван Сороколіт та Віктор Гевко.
Українська правда

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори, де українці, зокрема, обиратимуть мерів міст. Передвиборча кампанія стартувала 5 вересня, а офіційно реєструвати кандидатів на місцеві вибори будуть з 15 до 24 вересня. Неофіційно ж передвиборча кампанія вже давно почалася в багатьох великих містах України. «Слово і діло» пропонує подивитися, хто вже заявив, що піде на вибори мера в обласних центрах або включився в передвиборчі перегони. Сьогодні розглядаємо можливих претендентів на крісло мера Тернополя.

Нинішні місцеві вибори відрізняються від попередніх не тільки новим законодавством, але й тим, що незважаючи на досить стислі терміни для політичної агітації, деякі ймовірні кандидати відкладають офіційні заяви про наміри балотуватися до останнього.

У Тернополі наразі про те, що підуть на вибори міського голови заявили чотири кандидати, серед яких чинний міський голова Сергій Надал.

«Мій особистий вибір при цьому є незмінним протягом останніх десяти років – я є членом ВО «Свобода», буду знову йти на вибори міського голови від «Свободи», – сказав він.

При цьому Надал 10 серпня підтримав партію Олександра Смика «Порядок. Відповідальність. Справедливість», яка позиціонує себе як команда професіоналів, які об’єднались для підтримки міського голови.

Партія «Слуга народу» теж вже визначилася із своїм кандидатом – це актор та підприємець Віктор Гевко, відомий як капітан гумористичної команди «V.I.P. Тернопіль», автор та актор скетч-шоу «Країна У», учасник проекту «Студії 95 квартал», «Бійцівський клуб».

Ще один кандидат іде в мери Тернополя від партії «Сила людей», яка оголосила, що висуватиме колишнього депутата міськради від ВО «Свобода», підприємеця Івана Сороколіта.

Четвертий кандидат Олексій Станько балотуватиметься від політичної партії «Громадянський рух «Хвиля». У соцмережах обговорюють медійну активність Станько, якого навіть називають технічним кандидатом, який має відтягнути на себе голоси тих, хто буде голосувати «проти Надала».

Щодо інших політсил, вони ще не визначилися із своїми кандидатами, або не будуть взагалі висувати свого представника, а братимуть участь у виборах до міської та обласної рад.

У партії «Європейська солідарність» ще не визначились. «У нас багато достойних людей, які можуть бути кандидатами на посаду міського голови, наприклад, Віктор Овчарук, Христина Феціца, Віктор Мацикур, Володимир Місько, Віктор Шумада», – розповів голова обласного осередку політсили Степан Барна.

Не поспішають оголосити своїх претендентів на змагання за крісло мера Тернополя в «Голосі» та «Батьківщині», принаймні були заяви, що остаточне рішення оприлюднять у 20-их числах вересня, практично за місяць до дня виборів.

Як виконує обіцянки мер Тернополя Сергій Надал, дивіться на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, як виконують свої обіцянки мер Києва Віталій Кличко, мер Львова Андрій Садовий, мер Харкова Геннадій Кернес, мер Дніпра Борис Філатов, мер Одеси Геннадій Труханов, мер Вінниці Сергій Моргунов, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, мер Житомира Сергій Сухомлин, мер Ужгорода Богдан Андріїв, мер Чернігова Владислав Атрошенко, мер Запоріжжя Володимир Буряк, мер Рівного Володимир Хомко, мер Сум Олександр Лисенко, мер Черкас Анатолій Бондаренко, мер Кропивницького Андрій Райкович, мер Хмельницького Олександр Симчишин, мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Також ми розповідали про основних претендентів на посаду мерів Києва, Харкова, Дніпра, Львова, Одеси, Вінниці, Івано-Франківська, Житомира, Ужгорода, Чернігова, Запоріжжя, Рівного, Сум, Черкас, Кропивницького, Миколаєва.

Ірина Рибінська, спеціально для «Слово і діло»

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: