Події сторінка 2319

28 грудня, 2020

Рівень забруднення повітря у Києві знову перевищує норму

В українській столиці знову фіксують підвищений рівень забруднення повітря. Показники забруднення перевищують норму на більш ніж 40%.

AstraZeneca заявила про вдосконалення своєї вакцини від COVID

Британська фармацевтична компанія AstraZeneca заявила про підвищення ефективності вакцини від коронавірусу, яка була розроблена спільно з Оксфордським університетом.

У Норвегії виявили «британський штам» коронавірусу

У Норвегії виявили перші два випадки зараження новим, більш заразним штамом коронавірусу, про який минулого тижня повідомила Велика Британія.

Пашинян планує обговорити з парламентом позачергові вибори у Вірменії

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян планує обговорити з представниками парламентських політичних партій питання власної відставки, а також узгодити з ними механізм проведення дострокових парламентських виборів.

27 грудня, 2020

У Пакистані впав військовий вертоліт, є загиблі

На півночі Пакистану впав військовий гелікоптер, внаслідок чого загинуло щонайменше четверо людей.

У Швейцарії виявили випадки зараження коронавірусом із Південної Африки

У Швейцарії виявили два випадки зараження коронавірусом із Південної Африки. Вірус відрізняється від зразків зі штамом з Великобританії.

На Великобританію обрушився потужний шторм – відео

Сьогодні на Великобританію обрушився потужний шторм Белла, у результаті якого було повалено дерева та знеструмлено будинки.

У Латвії зафіксовано рекордну кількість померлих від COVID-19

За минулу добу в Латвії від коронавірусу померло 44 людини, що є рекордом за кількістю померлих за 24 години в країні.

Ситуація на Донбасі: бойовики тричі відкривали вогонь

Протягом сьогоднішньої доби на Донбасі бойовики тричі відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Постраждалих і загиблих серед військових немає.

У Туреччині стався землетрус

У Туреччині стався землетрус магнітудою в 5,3. У результаті інциденту немає жертв і постраждалих.

У результаті масштабної ДТП у Камеруні загинуло близько 40 осіб

У ніч на неділю в селі Немалі в Камеруні сталася масштабнеа ДТП - автобус зіткнувся з вантажівкою. Транспортний засіб прямував до столиці країни Яунде з міста Фумбан.

На закупівлю COVID-вакцин закладено 3 млрд – Шмигаль

Україна матиме достатньо ресурсу для закупівлі вакцин проти коронавірусу. Про це повідомив прем'єр-міністр України Дмитро Шмигаль, оцінюючи перспективи отримання вакцини в Facebook.

У Львівській області стартує автофіксація порушень ПДР

З 30 грудня у Львівській області стартує роботи системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Синоптики попередили про погіршення погоди

В Україні в понеділок, 28 грудня, погіршаться погодні умови. Синоптики попереджають про сильний вітер та ожеледицю на дорогах.

Шмигаль розповів, скільки коштів спрямували на допомогу ФОПам

На цьому тижні Пенсійний фонд розпочав виплати 8000 гривень матеріальної допомоги від держави для ФОПів і найманих працівників.

У Польщі стартувала вакцинація від коронавірусу

У Польщі в неділю, 27 грудня, стартувала масова вакцинація населення проти коронавірусу препаратом компанії Pfizer і BioNTech.

У Києві за добу виявили понад 700 хворих на коронавірус

Впродовж минулої доби у Києві виявили 718 нових випадків інфікування коронавірусом. Від ускладнень хвороби померли 15 осіб, ще 143 людини одужали.

Унаслідок серії вибухів в Афганістані загинуло 4 людини

В афганській столиці сталася низка потужних вибухів, внаслідок чого загинуло щонайменше 4 людини, і ще стільки ж отримали поранення.

Стала відома завантаженість COVID-ліжок в Україні

Станом на 27 грудня в українських лікарнях, які займаються лікуванням пацієнтів з коронавірусом, заповнені всього 38,4% ліжок. Їхня загальна кількість в Україні сягає 64 526 одиниць.

Коронавірус у світі: в Австрії розпочався локдаун

У неділю, 27 грудня, в Австрії розпочався черговий, вже третій з початку пандемії, жорсткий загальнонаціональний карантин, який запровадили для протидії поширенню хвороби у період зимових свят.

У США сталася стрілянина, є загиблі

В американському місті Рокфорд, штат Іллінойс, сталася стрілянина у місцевому боулінг-клубі, внаслідок чого загинуло три людини і ще стільки ж були поранені.

Пандемія коронавірусу не буде останньою – глава ВООЗ

Пандемія коронавірусу, яка охопила планету у 2020 році, не стане останньою для людства. Саме тому країни повинні розпочати розбудову власних систем охорони здоров’я, щоб бути готовими до нових викликів у майбутньому.

Канада зафіксувала перші випадки зараження новим штамом COVID

У канадській провінції Онтаріо зафіксували два перші випадки зараження новим, більш заразним штамом коронавірусу, про який минулого тижня повідомила Велика Британія.

В Британії тестують експериментальні ліки від коронавірусу

У Великій Британії вчені з Університетського коледжу Лондона (UCLH) випробовують новий препарат Storm Chaser, який потенційно може давати швидкий імунітет до коронавірусу.

Через ДТП у Харківській області загинула дівчина

На відрізку траси Харків-Дніпро у Харківській області сталася дорожньо-транспортна пригода за участю вантажівки і легкового автомобіля, внаслідок якої загинула 20-річна дівчина.

В ЄС розпочалася масова вакцинація населення від коронавірусу

У неділю, 27 грудня, у більшості країн, які входять до складу Європейського Союзу, розпочалася масова вакцинація населення від коронавірусу.

Трамп закликав республіканців боротися за перемогу на президентських виборах

Чинний президент Сполучених Штатів Дональд Трамп закликав членів Республіканської партії у Сенаті продовжувати боротьбу за скасування результатів президентських виборів, які свідчать про перемогу Джо Байдена.

В Україні виявили понад 6 тисяч нових випадків зараження COVID

Впродовж минулої доби в Україні підтвердили 6 113 нових випадків зараження коронавірусом. Хворобу виявили, зокрема, у 277 дітей та 153 медпрацівників.

Зведення ООС: бойовики відкрили вогонь біля Березового

Впродовж минулої доби, 26 грудня, проросійські бойовики на Донбасі один раз порушили умови режиму припинення вогню.

26 грудня, 2020

Під Полтавою загорівся вагон поїзда, є загиблі

Під Полтавою загорівся вагон потяга, який знаходився на ремонті, в результаті спалаху загинули двоє людей.