Німеччина відправляє Україні танки Leopard – Spiegel

Читать на русском
Канцлер Німеччини Олаф Шольц вирішив надіслати Україні танки німецького виробництва Leopard Україні.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вирішив надіслати Україні танки німецького виробництва Leopard Україні.

Про це повідомляє Spiegel.

Скільки танків Leopard стоїть на озброєнні країн Європи – дані WeltТанки Leopard, які є в наявності в європейських країн, діляться на чотири модифікації – 2A4, 2A5, 2A6 і 2A7.

За інформацією журналістів, після кількох місяців дебатів канцлер Німеччини Олаф Шольц таки погодився передати Україні бойові танки - йдеться як мінімум про одну роту танків Leopard 2A6.

Інші союзники, зокрема з країн Скандинавії, також хочуть поставити Україні основні бойові танки Leopard 2. Уряд Німеччини хоче дати дозвіл на експорт таких танків, які знаходяться на озброєнні інших держав, наприклад Польщі.

За даними Spiegel, танки будуть виділені Україні із запасів Бундесверу, а в перспективі до передачі можуть бути підготовлені нові бойові танки із запасів промисловості.

За інформацією пресслужби Бундестагу, офіційно ухвалять рішення щодо передачі Leopard Україні завтра, 25 січня.

Зазначимо, прессекретар президента рф Дмитро Пєсков заявив про погіршення двосторонніх відносин між росією та Німеччиною у разі згоди на постачання Україні танків Leopard.

Напередодні глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що питання постачання Києву німецьких танків Leopard зараз перебуває на фінальній стадії.

У МЗС Польщі заявили, що планують передати Україні Leopard, незалежно від рішень інших країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: