Фінляндія може навчати бійців ЗСУ – президент

Читать на русском
Фінляндія може навчати українських військових. Для цього є об'єкти, що відповідають приміщення та великий досвід інструкторів.
скрін з відео

Фінляндія може навчати українських військових. Для цього є об'єкти, що відповідають приміщення та великий досвід інструкторів.

Про це заявив президент цієї держави Саулі Ніїністе на пресконференції у Києві з президентом України Володимиром Зеленським у вівторок, 24 січня.

Які країни під час повномасштабної війни навчають українських військовихУкраїнські військові під час повномасштабної війни отримали можливість пройти підготовку у Великій Британії та країнах ЄС. Докладніше – на інфографіці.

«Ми можемо навчати українських військових. Ми одна з небагатьох країн у Європі, яка має заклик до лав своїх Збройних сил. І вони (Збройні сили – ред.) щороку мають приймати та перенавчати людей. Для цього є об'єкти, що відповідають приміщення, можливість та великий досвід інструкторів», - заявив Ніїністе.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо передачі Фінляндією танків Leopard Україні, він зазначив, що, на його думку, у Європі має бути створений потужний бронетанковий підрозділ для централізованої передачі Україні такого виду озброєння.

Нагадаємо, Фінляндія оголосила про виділення 12 пакетів військової допомоги Україні вартістю 400 мільйонів євро.

ЗМІ написали, що США готові передати Україні танки Abrams.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: