У США озвучили деталі закупівель та терміни поставок танків Abrams для України

Читать на русском
Адміністрація Байдена могла б купити Abrams у союзників, у яких вони є, відремонтувати їх, а потім відправити в Україну.
Getty Images

США готові розпочати процес відправки Україні десятки бойових танків Abrams, проте він може зайняти місяці і навіть роки.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Згідно зі словами офіційних осіб, танки Abrams, ймовірно, буде закуплено через фонд, відомий як Ініціатива сприяння безпеці України (USAI), який дозволяє адміністрації президента Джо Байдена отримувати зброю від промисловості, а не від наявних запасів зброї у США.

Німеччина відправляє Україні танки Leopard – SpiegelКанцлер Німеччини Олаф Шольц вирішив надіслати Україні танки німецького виробництва Leopard Україні.

При цьому, один із чиновників сказав, що адміністрація Байдена могла б використати процес USAI, щоб купити Abrams у союзників, у яких вони є, відремонтувати їх, а потім відправити в Україну.

Водночас, офіційні особи США також заявили, що Abrams складно обслуговувати, важко навчати, і він працює на реактивному паливі, що робить його поганим вибором для цієї фази війни.

Нагадаємо, що адміністрація президента США Джо Байдена готова передати Україні партію танків Abrams M1. Офіційну заяву можуть зробити вже цього тижня.

Байден готовий передати Україні 10 танків Abrams, щоб вплинути на Німеччину, яка поки що не прийняла рішення щодо можливих поставок танків Leopard 2.

Раніше ЗМІ писали, що федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц погодиться надати Україні танки Leopard за умови постачання Сполученими Штатами танків Abrams.

Також ще нещодавно в США вважали, що поставки танків Abrams Україні поки що не мають сенсу через те, що таку техніку складно обслуговувати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: