У Держдепі США прокоментували повідомлення про готовність Німеччини до відправки танків ЗСУ

Читать на русском
Представник Держдепартаменту США Нед Прайс прокоментував інформацію про готовність уряду Німеччини дозволити передачу танків Україні.
фото: US Army

Сполучені Штати не отримували офіційних підтверджень з боку Німеччини про ухвалення рішення, яке б дозволило відправку танків Leopard 2 Збройним силам України.

Про це заявив представник Держдепартаменту США Нед Прайс під час свого відеобрифінгу.

Він прокоментував інформацію про готовність уряду Німеччини дозволити передачу танків Україні.

«Я бачив різні повідомлення про це і всі вказують на анонімних офіційних представників у німецькому уряді», - заявив Прайс.

Скільки танків Leopard стоїть на озброєнні країн Європи – дані WeltТанки Leopard, які є в наявності в європейських країн, діляться на чотири модифікації – 2A4, 2A5, 2A6 і 2A7.

Згідно з його словами, потрібно дати можливість владі в Берліні зробити відповідну офіційну заяву, коли вони будуть готові це зробити.

За даними Spiegel, танки будуть виділені Україні із запасів Бундесверу, а в перспективі до передачі можуть бути підготовлені нові бойові танки із запасів промисловості.

За інформацією пресслужби Бундестагу, офіційно ухвалять рішення щодо передачі Leopard Україні сьогодні, 25 січня.

Нагадаємо, 24 січня ЗМІ повідомили, що канцлер Німеччини Олаф Шольц вирішив відправити Україні танки німецького виробництва Leopard Україні.

Напередодні голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що питання постачання Києву німецьких танків Leopard зараз перебуває на фінальній стадії.

У МЗС Польщі заявили, що планують передати Україні Leopard, незалежно від рішень інших країн. Згодом Німеччина отримала офіційний запит Польщі на відправку танків Leopard.

Також стало відомо, що Концерн Rheinmetall готовий передати Україні майже 140 танків Leopard.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: