Цвинтар ПВК «Вагнер» за два місяці розширився у сім разів – NYT

Читать на русском

Цвинтар біля бази ПВК Вагнер у Краснодарському краї за два місяці розрісся майже у сім разів, свідчать супутникові знімки.
The New York Times

Кількість поховань на цвинтарі в Краснодарському краї, який використовує російська група найманців «Вагнер», зросла у сім разів за останні два місяці.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на супутникові знімки.

На супутниковому знімку, зробленому 24 січня, видно близько 170 місць поховання на цвинтарі. Ця кількість збільшилася майже у сім разів порівняно із супутниковими знімками від 24 листопада.

Як пише видання, про існування цвинтаря у селищі Молькіне вперше у грудні повідомив активіст та колишній офіцер ВПС росії Віталій Вотановський. Крім того, сам Євген Пригожин побічно підтвердив, що ділянка використовується для поховання найманців.

За словами Вотановського, на цвинтарі ховають незатребувані тіла. А місцеві жителі стверджують, що багато «вагнерівців», швидше за все, були кремовані.

Журналісти також проаналізували відео відвідування Пригожиним каплиці ПВК, розташованої за кілька кілометрів від цвинтаря. Тим є ряди чорних стін із відділеннями, типовими для поховання кремованих останків. Видання нарахувало загалом 21 ряд поховань із 42 відділеннями у кожному: тобто, у каплиці поховано сотні людей.

Нагадаємо, телеканал CNN із посиланням на звіт української військової розвідки розповів про тактику «вагнерівців» в Україні. У звіті зокрема йдеться, що рівень втрат для ПВК значення не має.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися про успішні удари українських військових по місцях розташування найманців ПВК «Вагнер».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: