В Італії схвалили постачання озброєння Україні до кінця 2023 року

Читать на русском
За декрет проголосували 215 депутатів, проти виступили 46 парламентаріїв. Серед них переважно були представники проросійської партії, яка зараз перебуває в опозиції.

Нижня палата італійського парламенту (Палата депутатів) підтримала ухвалений раніше урядом декрет про постачання озброєнь Україні 2023 року.

Про це повідомляє місцеве видання Rai.

За декрет проголосували 215 депутатів, проти виступили 46 парламентаріїв. Серед них переважно були представники проросійської партії «Рух 5 зірок», яка зараз перебуває в опозиції.

Системи ППО SAMP-T: що про них відомо та як ці комплекси можуть захистити УкраїнуПро те, що таке італо-французька система ППО SAMP-T, що про неї відомо і як вона допоможе Україні захистити небо – в матеріалі Слово і діло

Напередодні стало відомо, що уряд Італії ухвалить шостий пакет військової допомоги Україні.

В новий пакет увійдуть керовані ракети Aspide. Імовірно, йдеться про постачання чотирьох повних комплексів, кожен із яких буде оснащений 18 ракетами радіусом дії 20 км.

Нагадаємо, що Італія та Франція закінчують підготовку для України систем протиповітряної оборони SAMP-T. Вони увійдуть до складу італійського шостого пакета військової допомоги для Збройних сил України.

13 січня Італія після деяких дискусій прийняла рішення передати Україні одну батарею зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони SAMP-T - з п'яти, якими володіє держава.

Раніше в Італії пояснили затримку з поставками системи ППО для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: