Залужний отримав у спадок мільйон доларів і пожертвував їх на ЗСУ – деталі

Читать на русском
За інформацією видання, Залужний отримав спадок від американця українського походження Григорія Степанця.

Головнокомандувач Збройних сил генерал Валерій Залужний отримав у спадок із США 1 мільйон доларів, однак передав усі ці гроші на потреби української армії.

Про це повідомляє видання The New York Times.

Згідно з інформацією видання, Залужний отримав спадок від американця українського походження Григорія Степанця. Про це власне повідомила родина Степанців.

«Я все своє життя віддав Збройним Силам. І не мав жодного сумніву, що повинен робити зі спадком. Остання воля пана Григорія, очевидно, полягала в тому, щоб підтримати в моїй особі українське військо. Вдячний всім, хто допомагає Збройним Силам України. І вдячний своїй родині за розуміння», - зазначив Головнокомандувач.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

У січні генерал пожертвував всю отриману суму на Збройні сили України. Це підтверджує прес-служба ЗСУ.

У відповідь на запит українських ЗМІ Збройні сили підтвердили цю інформацію. Степанець дійсно залишив Залужному спадок в 1 мільйон доларів.

«Генерал Залужний спрямував ці гроші у повному обсязі на спецрахунок Національного банку України для збору коштів на потреби армії, що підтверджено SWIFT-повідомленням банку від 5 січня 2023 року», - йдеться у повідомленні ЗСУ.

Нагадаємо, за словами Залужного, вже в лютому 2023 року росія може здійснити нову спробу наступу. Для України головне утримати лінію фронту та не здавати позиції, оскільки звільняти території для наших солдатів набагато важче.

Раніше ми повідомляли, що більше половини українців вважають політиком 2022 року президента Володимира Зеленського. На другому місці – головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: