Росіяни наступають на чотирьох напрямках, зазнаючи численних втрат – Генштаб

Читать на русском
Росіяни наступають на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. ЗСУ за добу відбили атаки в районі восьми населених пунктів.
armyinform.com.ua

Російські війська, зазнавши численних втрат, все ж таки не припиняють наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп'янському, Запорізькому та Херсонському напрямках – обороняються.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Сили оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Красна Гора, Бахмут, Новобахмутівка, Красногорівка, Мар’їнка і Чарівне на Донеччині.

За добу противник завдав 4 ракетних та 26 авіаційних ударів, здійснив понад 100 обстрілів з РСЗВ.

«Все йде за планом»: як росія готується оборонятисяРосія посилила ППО в столиці та поряд з резиденціями путіна, побудувала кілька ліній оборони у прикордонних областях та перекидає авіацію вглиб території. Докладніше – на інфографіці.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак наступальних угруповань противника не виявлено. Обстрілів зазнали райони понад 40 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку противник обстріляв райони близько 7 населених пунктів, на Лиманському – 6, на Авдіївському – 12, на Новопавлівському – 8. На Бахмутському напрямку під вогневий вплив потрапили понад 30 населених пунктів, на Запорізькому та Херсонському напрямках від танкового та артилерійського вогню постраждали райони понад 40 населених пунктів.

Українська авіація минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження противника, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Знищено також Су-25, 3 ударні вертольоти Ка-52, 3 безпілотники.

Артилеристи та ракетники вразили пункт управління противника та 9 районів зосередження окупантів.

«Росія вербує ув’язнених громадян України, яких було примусово вивезено до російських місць позбавлення волі. Зокрема, в Краснодарі відбувається активне вербування таких осіб до складу приватної військової компанії «Вагнер». Більшість українських ув’язнених не задоволені примусовою зміною становища та зневажливим ставленням до них російських ув’язнених. Найбільш активно закликають до участі у війні проти України людей, які відбувають покарання за тяжкі кримінальні злочини», – розповіли у Генштабі.

Нагадаємо, в ISW повідомили, що російські війська, ймовірно, провели невдалу наступальну операцію у Запорізькій області.

За словами президента Володимира Зеленського, новий наступ росії може початися абсолютно на будь-якому напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: