НАБУ і САП затримали мера Рені після отримання 50 тисяч доларів

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку затримали мера одного з міст на Одещині, який отримав незаконну грошову винагороду.
Ігор Плехов

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали міського голову Рені Одеської області Ігоря Плехова одразу після одержання 50 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«24 січня 2023 року за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ викрили на проханні та одержанні неправомірної вигоди голову та депутата однієї з міських рад Одеської області», – інформує САП.

За інформацією «Слово і діло» з власних джерел, йдеться про голову Ренійської міської ради, міського голову Рені, що на Одещини Ігоря Плехова.

Як стверджують у НАБУ, мер Рені Ігор Плехов і депутат міськради зажадали 100 тисяч доларів за «сприяння» у вирішенні питання передачі громадянин України в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га. Під час одержання першого траншу в 50 тис. дол. їх викрили.

Слідчі дії тривають. Осіб затримують у порядку ст.208. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

Нагадаємо, НАБУ затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського через хабар на генераторах. Його вже звільнили з посади, а суд відправив під цілодобовий домашній арешт. Раніше детективи також затримували одеського бізнесмена Бориса Кауфмана.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: