Пентагон збільшить виробництво снарядів до рівня часів Корейської війни – NYT

Читать на русском
Інвестуються мільярди доларів, щоби компенсувати дефіцит боєприпасів, спричинений війною рф в Україні та створити запаси для майбутніх потенційних конфліктів.
defence-ua.com

Внаслідок війни в Україні, а також через зобов’язання США допомагати українцям озброєнням, керівництво Пентагону прийняло рішення збільшити щонайменше в шість разів виробництво артилерійських снарядів.

Про це повідомляє видання The New York Times.

«Пентагон намагається збільшити виробництво артилерійських снарядів на 500% впродовж наступних двох років, довівши виробництво звичайних боєприпасів до рівня, якого не було з часів Корейської війни», - зазначається в повідомленні.

При цьому, інвестуються мільярди доларів, щоби компенсувати дефіцит боєприпасів, спричинений війною рф в Україні та створити запаси для майбутніх потенційних конфліктів.

«Ловіть привіти, окупанти!»: Укроборонпром випустить партію 152-мм снарядівДержавний концерн Укроборонпром анонсував випуск 152 мм снарядів для бійців української армії.

Як повідомляється, зусилля включатимуть розширення заводів і залучення нових виробників, що в США називають частиною «найагресивнішої за майже 40 років» модернізації бази оборонної промисловості США.

До вторгнення рф в Україну 24 лютого минулого року, для Армії США було достатнім рівнем виробництво 14,4 тисячі некерованих снарядів на місяць. Керівництво міноборони США планує виготовляти 90 тисяч або більше снарядів на місяць.

Боєприпаси, які Сполучені Штати відправили в Україну, включають не лише 155-міліметрові снаряди для гаубиць, а й керовані реактивні снаряди для пускових установок HIMARS, тисячі зенітних і протитанкових ракет і понад 100 мільйонів набоїв для стрілецької зброї.

Нагадаємо, що у бійців ЗСУ з'явилися іранські ракети для РЗСВ «Град». Іранське походження боєприпасів аналітикам вдалося встановити за кількома факторами, включаючи специфічний підривник і колір.

Раніше Україна налагодила виробництво боєприпасів для мінометів в одній із країн НАТО.

Також стало відомо, що Естонія вирішила віддати всі свої 155 мм гаубиці Україні в рекордному пакеті військової допомоги для української армії вартістю 113 млн. євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: