Події сторінка 2318

15 грудня, 2020

Рада сьогодні розгляне держбюджет-2021, питання НАЗК та статус Донбасу

Верховна рада на засіданні сьогодні розгляне у другому читанні законопроект про державний бюджет країни на 2021 рік. Також нардепи розглянуть внесення змін до Бюджетного кодексу.

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 8416 людей

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 8416 людей, зафіксовано 233 летальних випадки, 16 150 пацієнтів одужали. Це новий рекорд за кількістю тих, хто одужав за добу.

У світі на коронавірус захворіли вже 73 млн людей

Станом на початок доби 15 грудня у світі виявили майже 73,2 млн випадків коронавірусу. Найбільше нових випадків коронавірусу зафіксували у США – близько 200 тисяч.

Зведення ООС: бойовики 4 рази порушили режим тиші

Минулої доби, 14 грудня, на ділянках відповідальності наших бригад зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.

Азербайджан і Вірменія обмінялися військовополоненими

Азербайджан і Вірменія провели обмін військовополоненими за принципом всіх на всіх. Про це повідомив віце-прем’єр Вірменії Тигран Авінян у Facebook.

На Новий рік у Туреччині запровадять чотириденний локдаун

У Туреччині через коронавірус введуть комендантську годину із забороною виходу з дому. Така заборона діятиме з вечора 31 грудня до ранку 4 січня.

Вбивство дитини у Переяславі: у підозрюваного виявили коронавірус

Засідання у справі щодо вбивства 5-річного Кирила Тлявова перенесли на середу, 16 грудня. У підозрюваного виявили коронавірус.

Байден оголосив першочергові завдання своєї адміністрації

Обраний президент США Джо Байден, перемогу якого формально підтвердила колегія виборників, виступив з промовою, в якій назвав першочергові завдання своє адміністрації та закликав американське суспільство об'єднатися.

Венеціанська комісія визнала, що КСУ діяв в своїх інтересах – Веніславський

Венеціанська комісія у своєму рішенні щодо конституційної кризи в Україні визнала, що нинішній склад Конституційного суду є непрофесійним і діяв у власних інтересах.

Трамп оголосив про відставку генпрокурора США

Глава Міністерства юстиції Сполучених Штатів, генеральний прокурор країни Вільям Барр подав у відставку. Раніше він неодноразово заявляв про відсутність фальсифікацій під час президентських виборів в США.

Чехія посилює карантинні обмеження

Через стрімке поширення коронавірусної інфекції у Чехії тамтешній уряд посилить карантинні обмеження у період зимових свят.

Рівень забруднення повітря у Києві знову перевищує норму

В українській столиці знову фіксують підвищений рівень забруднення повітря. Показники забруднення перевищують норму майже в три рази.

Російські хакери зламали Міністерство внутрішньої безпеки США – ЗМІ

Группа хакерів, яка стоїть за останньою великою кібератакою на урядові організації США, отримала доступ до внутрішніх комунікацій Міністерства внутрішньої безпеки Сполучених Штатів.

На півдні Англії виявили новий штам коронавірусу

У Великій Британії виявили новий штам коронавірусу: нині він стрімко поширюється на півдні Англії.

8 тисяч для ФОП: у перший день заяви подали 33 тисячі українців

Впродовж першої доби реєстрації заяв на державному порталі Дія для отримання 8 тисяч гривень матеріальної допомоги у зв'язку з посиленням карантину їх успішно подали вже понад 33 тисячі людей.

В Туреччині відреагували на санкції США

Анкара засудила запровадження Сполученими Штатами санкцій проти Туреччини та закликала американську владу виправити цю серйозну помилку.

Нідерланди запроваджують локдаун на свята

Через стрімке поширення коронавірусної інфекції у Нідерландах місцева влада запровадила жорсткі карантинні обмеження на період зимових свят.

Вибори у США: колегія виборців віддала перемогу Байдену

У США завершилося голосування колегії виборників, яка обирала президента США на наступні 4 роки. За результатами голосування, новим очільником держави став Джо Байден.

Україна стабілізувала ситуацію з коронавірусом – Степанов

Ситуацію з ураганним поширенням коронавірусної інфекції в Україні вдалося стабілізувати. Але, попри це, епідемічна ситуація в нашій країні все ще залишається складною.

14 грудня, 2020

Канада розпочала вакцинацію населення від COVID

У Канаді розпочалася вакцинація населення від коронавірусу. Першу дозу препарату від компанії Pfizer отримала медпрацівниця із провінції Онтаріо.

Марш пенсіонерів у Білорусі: силовики затримали більше ста осіб

Під час Маршу пенсіонерів, який проходив у Білорусі 14 грудня, силовиками було затримано близько ста осіб.

В Гаазі оприлюднили звіт щодо ситуації в Україні

Міжнародний кримінальний суд оприлюднив звіт про ситуацію в Україні, який містить факти російської агресії проти нашої держави, а також свідчення того, що окупанти неодноразово порушували права людини на непідконтрольній Києву території.

Комітет ВР затвердив проєкт держбюджету на 2021 рік

Парламентський комітет з питань бюджету затвердив проєкт державного бюджету України на 2021 рік: тепер його можна виносити на друге читання до сесійної зали.

США запровадили санкції проти Туреччини

США ввели санкції проти Туреччини - під обмеження потрапили четверо турецьких чиновників і управління окремих підприємств країни.

Зеленський призначив керівника Державного управління справами

Глава держави Володимир Зеленський призначив Ігоря Лисого керівником Державного управління справами.

Google назвала причину сьогоднішнього масштабного збою

Причиною сьогоднішнього масштабного збою у роботі сервісів Google стала проблема зі внутрішньою квотою пам'яті серверів.

Україна представила ЄС концепцію Кримської платформи

Україна представила ЄС Міжнародної кримської платформи під час обговорення наслідків анексії півострова.

Лондон перейде на найвищий рівень карантинних обмежень

Уже в середу, 16 грудня, в столиці Великобританії Лондоні впроваджують найвищий рівень карантинних обмежень через різке зростання захворюваності коронавірусом.

У Баку оголосили про початок обміну полоненими з Єреваном

Азербайджан та Вірменія 14 грудня розпочали обмін полоненими та заручниками, який відбуватиметься за формулою всіх на всіх.

У штабі ООС повідомили про ситуацію на Донбасі

Ворожі обстріли були зафіксовані неподалік населеного пункту Шуми. Бойовики відкривали вогонь з ручних протитанкових і підствольних гранатометів.