Сьогодні суспільство побачило чергові кадрові рішення, які були ухвалені – Зеленський

Читать на русском
Сьогодні суспільство побачило чергові кадрові рішення, які були ухвалені. Будь-яка внутрішня проблематика, яка заважає державі, прибирається й буде прибиратися.
Офіс президента

Будь-яка внутрішня проблематика, яка заважає державі, прибирається й буде прибиратися, це потрібно для нашого захисту та допомагає зближенню з європейськими інституціями. Нам потрібна міцна держава, і Україна буде саме такою.

Про це президент Володимир Зеленський повідомив у своєму вечірньому зверненні.

«Сьогодні суспільство побачило чергові кадрові рішення, які були ухвалені. Я підкреслю це слово – «чергові». Відповідні кроки будуть і надалі – кожен із них суспільство побачить і, я впевнений, підтримає», - зазначає голова держави.

За його словами, будь-яка внутрішня проблематика, яка заважає державі, прибирається й буде прибиратися. Це справедливо, це потрібно для українського захисту й це допомагає нашому зближенню з європейськими інституціями.

«Нам потрібна міцна держава, і Україна буде саме такою. І сьогодні своїм указом я ввів у дію ще одне рішення РНБО. Деталі – згодом», - додав президент.

Основне зі звернення українсього лідера:

  • Провів сьогодні тривалі переговори з Президентом Франції Макроном. Багато тем. Дякую пану Президенту за готовність посилити українську протиповітряну оборону, розширити нашу бронетанкову співпрацю. Саме цей бронетанковий елемент стає дедалі вагомішим для ситуації на фронті. Так само як і артилерійський.

  • Росія готується до нової хвилі агресії – з тими силами, які вона здатна мобілізувати. Зараз окупанти вже посилюють тиск на Бахмутському, Вугледарському та інших напрямках. А хочуть посилити тиск масштабніше. Щоб не визнавати помилковість агресії, господарі росії хочуть кинути більше своїх людей і техніки в бойові дії.

  • Є новий пакет підтримки від Фінляндії, зокрема оборонної. Є готовність посилювати санкції проти росії та долучитися до наших дипломатичних ініціатив. Є бачення того, як можемо з користю для наших країн використати цей рік для співпраці в межах європейських та євроатлантичних інституцій.

  • Тобто сьогоднішній день завдяки французькому та фінляндському етапам нашого дипломатичного марафону дав змогу суттєво посилити український захист.

  • Підписав кілька указів про відзначення нагородами захисників і захисниць нашої держави.

  • Сьогодні відзначається День зовнішньої розвідки України. Тож сьогодні я спеціально відзначив нагородами працівників розвідки. Звичайно, прізвища й конкретні підстави для цього нагородження називати публічно не можу, але це за те, що дає змогу нашій державі бачити й розуміти більше.

  • Також підписав укази про відзначення державними нагородами бійців нашої армії, зокрема 93-ї окремої механізованої бригади за особисту особливу хоробрість та героїзм. А також бійців Національної гвардії, зокрема 3-ї та 4-ї бригад оперативного призначення Нацгвардії. Відзначив нагородами сьогодні і бійців Повітряних сил за дуже потрібну результативність. Бійців територіальної оборони – за героїзм і взірцево ефективне виконання бойових завдань.

  • Сьогодні я підписав указ про присвоєння Вільнюсу почесної відзнаки «Місто-рятівник» за все, що було зроблено і містом, і Литвою загалом для допомоги нам у боротьбі проти російського терору.

  • Зараз, до речі, багато говорять про танки. Про сучасні танки, яких ми потребуємо. І про те, як можна заповнити цей дефіцит. Багато зусиль, слів, обіцянок. Але важливо бачити реальність: справа не в п’яти, чи десяти, чи п’ятнадцяти танках. Потреба більша. Ми щодня робимо все, що необхідно, щоб заповнити дефіцит. І я дякую кожному й кожній, хто нас у цьому підтримує. Однак дискусії потрібно завершувати рішеннями. Рішеннями про реальне посилення нашої оборони проти терористів. Необхідна кількість танків у союзників є. Коли буде необхідна вага рішень, будемо раді подякувати за кожне вагоме рішення.

Нагадаємо, що керівник держави у вівторок, 24 січня, звільнив керівників п'яти областей.

Зеленський своїм указом за 23 січня звільнив заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка. Указ оприлюднено на сайті ОПУ. Сам Тимошенко також підтвердив свою відставку.

Також «Слово і діло» традиційно зібрало обіцянки президента Зеленського за останній місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: