Економіка сторінка 1089

13 травня, 2015

Цього року з молотка підуть 11 обленерго та 4 ТЕС

Кабінет міністрів України планує у 2015 році продати державні пакети акцій 4 генеральних компаній ТЕС, 7 ТЕЦ та 11 обленерго.

12 травня, 2015

Яценюк знову обіцяє зону вільної торгівлі, цього разу – з Канадою

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сподівається, що угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою може бути підписана вже найближчим часом.

«БПП» вимагає припинити торгівлю з окупованим Кримом і частиною Донбасу

«БПП» наполягає на створенні Агентства з реконструкції Донбасу, завдання якого – припинити торгівлю з окупованим Кримом і частиною непідконтрольних українській владі територій Донбасу.

дайджест Що обіцяли народні депутати минулого тижня? Дайджест ВРУ

Система народного контролю «Слово і Діло» представляє результати тижневого моніторингу обіцянок членів українського парламенту

11 травня, 2015

Скільки мільярдів заплатить Росія за війну на Донбасі?

Перший заступник міністра економіки Олександр Боровик повідомив, скільки мільярдів зобов'язана відшкодувати Росія за війну на сході України.

9 травня, 2015

стаття Питання меру Києва Віталію Кличку: де парковки?

Через рік після виборів мера Києва Віталій Кличко так і не зміг розібратися з одним із ключових завдань міста – питання парковок досі залишається відкритим

8 травня, 2015

думка Аналітик: Пільги героям АТО мають стати програмою-мінімум від уряду

Економіст поділився міркуваннями щодо фінансової допомоги українського уряду військовим, які постраждали в зоні проведення антитерористичної операції.

Нові тарифи на проїзд – нова якість? (відео)

З лютого 2015 року вартість проїзду у комунальному транспорті підвищилась вдвічі. Але чи є економічно обгрунтована така ціна, чи означатиме це якісні зміни для самих пасажирів?

стаття Капіталізм по-українськи: якими тепер будуть тарифи на проїзд?

Боротьба за вільний ринок і конкуренцію у сфері пасажирських перевезень, до яких так прагне Кабінет міністрів, укотре вдарить по гаманцях укранців. А от якості й безпеки перевезень при цьому ніхто не гарантує.

Кличко підозрює «Київенерго» у завищенні тарифів на тепло і гарячу воду

Мер Києва Віталій Кличко доручив провести незалежний аудит діяльності ПАТ «Київенерго» щодо ціноутворення тарифів на теплопостачання та постачання гарячої води.

Уряд хоче встановити теплові лічильники в кожному житловому будинку

Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко повідомив, що сьогодні серйозно вивчається питання про встановлення теплових лічильників на всі житлові будинки по всій Україні.

7 травня, 2015

Далекоглядний губернатор Ігор Палиця, або Як управляти двома регіонами?

Через рік роботи Ігоря Палиці губернатором Одеської області, «Слово і Дело» може констатувати – він один з небагатьох політиків, які працюють на те щоб не втратити довіру ані тих, хто його призначив, ні тих, кому він найбільше зобов'язаний своєю політичною кар'єрою – власних виборців.

думка Експерт: диверсифікація поставок газу — фальш українських чиновників

Спеціаліст поділився міркуваннями про засідання РНБО, на якому було прийнято комплекс заходів щодо забезпечення енергетичної безпеки держави, в тому числі й на наступний опалювальний сезон.

думка Зовнішні кредитори не зацікавлені в дефолті України – експерт

Спеціаліст фінансових ринків поділився міркуваннями щодо того, чи існує ймовірність реструктуризації зовнішнього боргу України.

думка Через різке падіння продажів у травні ціни на продукти знизяться – експерт

Спеціаліст поділився міркуваннями стосовно підвищення інфляції на 14% протягом місяця та пояснив, чому слід очікувати зниження цін.

дайджест Як працюють ваші губернатори? Дайджест обіцянок голів ОДА за 29.04-6.05

Система народного контролю «Слово і Діло» пропонує вашій увазі оновлений дайджест обіцянок голів обласних державних адміністрацій.

6 травня, 2015

Чи залишаться кияни без гарячої води? – експерт

Фахівець поділився міркуваннями про відключення гарячої води і про те, чи може держава допомогти розрахуватися з боргами відомств.

Не розібравшись з МАФами, в Київраді взялись за радянську символіку в метро

Невдовзі столична підземка може змінити свій зовнішній вигляд – розв'язати питання з радянською символікою в метро для Київради виявилося простіше, ніж із незаконною торгівлею.

Найближчим часом українцям варто чекати подешевшання ліків

Президент підписав зміни до закону до Податкового кодексу, що передбачають скасування 7% ПДВ на операції з імпорту ліків.

Росіяни знову пхають носа в угоду між Україною і ЄС: просять відтермінувати ще на рік

Росія звернулася до ЄС з проханням відкласти до 2017 року введення в дію торговельної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

5 травня, 2015

дайджест Як працюють ваші мери? Дайджест обіцянок міських голів за 28.04-5.05

Початок травневих свят у регіонах пройшов відносно спокійно. Про це свідчить і достатньо низька публічна активність міських голів протягом останніх вихідних, констатує «Слово і Діло».