Україна і Аргентина стануть партнерами-аграріями

Читать на русском
Україна і Аргентина розробляють науково-технологічні коопераційні проекти в аграрній галузі.

Україна і Аргентина розробляють науково-технологічні коопераційні проекти в аграрній галузі.

Про це повідомила прес-служба Міністерства агрополітики, передає «Слово і Діло».

Україна майже на 40% збільшила аграрний експортНайбільшими імпортерами української аграрної продукції є країни Азії - 44% від загального обсягу експорту.

Днями відбулася зустріч заступника Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевою з послом Аргентини в Україні Альберто Хосе Алонсо і Президентом аргентинської групи Los Grob Густаво Гробокопателя.

«Не дивлячись на ті досягнення в аграрному експорті, які ми вже сьогодні, ми відчуваємо гостру потребу працювати в напрямку підвищення продуктивності виробництва в сільському господарстві України. Також ми будемо розвивати технології, які дадуть можливість удосконалити ланцюг виробництва, переробки та експорту», - сказала Трофімцева.

«Мінагрополітики все більше уваги звертає на такі питання, як інноваційні технології та створення агротехнологічних кластерів в регіонах України. Але не менш важливим сьогодні є питання хеджування цінових і інших ризиків для аграрного виробника, впровадження сучасних інструментів управління ризиками в аграрному секторі, особливо для малих і середніх фермерів», - зазначила Трофімцева.

Гробокопач підкреслив, що Україна і Аргентина мають кілька напрямків для плідної співпраці. Йдеться про створення сучасних бізнес-моделей ефективного ведення сільського господарства з акцентом на малого і середнього виробника, прикладом яких можуть стати мережі фермерських господарств, з якими працює компанія Los Grob.

Раніше голова Комітету економістів України розповів «Слову і Ділу», яке значення для українського ринку має рішення про розширення ЄС безмитних квот.

Нагадаємо, що раніше Володимир Гройсман розповів, коли призначать нового аграрного міністра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: