НАЗК: політичні партії заборгували держбюджету понад 1 мільйон

Читать на русском
За протоколами НАЗК та рішеннями судів із політичних партій до державного бюджету має бути стягнено майже 1 мільйон 300 тисяч гривень.

З політичних партій до державного бюджету має бути стягнено майже 1 мільйон 300 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК, передає «Слово і Діло».

«За протоколами, складеними уповноваженими особами НАЗК на керівників (уповноважених осіб) політичних партій, накладено штраф у розмірі 290 тисяч 700 гривень. Протягом 2016-2017 років уповноважені особи НАЗК склали 171 протокол про адміністративні правопорушення за результатами аналізу звітів політичних партій, з них 164 протоколи вже направлені до суду», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, порушення стосувалися порядку подання звіту партії про майно, доходи, витрати й фінансові зобов’язання, а також фінансового звіту про надходження й використання коштів виборчого фонду. Відповідні протоколи складені щодо 132 партій. Передбачена відповідальність за таке правопорушення – штраф від 300 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Омелян: МАУ заборгували держбюджету 400 мільйонівМіністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заборгувала державному бюджету 400 мільйонів гривень.

За порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії департамент із питань запобігання політичній корупції склав 38 протоколів.

Наразі загальна сума внесків, що підлягають конфіскації за рішеннями судів, становить 983 тисяч 118 гривень 6 копійок.

Загалом, згідно з постановами судів, визнані винними у вчиненні адміністративних правопорушень та притягнуті до адміністративної відповідальності 70 осіб.

Також НАЗК дало роз'яснення з приводу антикорупційних громадських організацій і декларування ними майна.

Раніше в НАБУ прокоментували інформацію про перевірку премій керівництва НАЗК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: