Омелян: МАУ заборгували держбюджету 400 мільйонів

Читать на русском
Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що авіакомпанія Міжнародні авіалінії України заборгувала державному бюджету 400 мільйонів гривень.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» заборгувала державному бюджету 400 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

«Я б щиро порадив власникам і керівництву МАУ сконцентруватися на питанні сплати до державного бюджету 400 млн зборів, які вони вже заборгували, на питаннях розвитку аеропорту «Дніпро», авіакомпанії «Дніпроавіа» і багатьох інших питаннях», - наводить слова міністра прес-служба міністерства.

Омелян також заявив, що судові позови МАУ щодо договору Львівського аеропорту з Ryanair і ряду інших питань - це втручання в домовленості іншої авіакомпанії з аеропортами, і що вони є необґрунтованими та безпідставними.

За його словами, процедура виклику за позовами, в тому числі, заявленим до Ryanair, триватиме більше шести місяців.

Міністр уточнив, що один з позовів суд повернув без відкриття провадження у справі. Інший призначений до розгляду на 18 вересня.

Як повідомлялося, Ryanair не знайшов місця в щільному авіа-бізнесі України через непрофесійні переговори з українською стороною в особі міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Також Омелян висловився проти бази для лоукостів в Гостомелі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: