ВВП в Україні показав зростання

Читать на русском
Зростання споживчого та інвестиційного попиту стимулювало розвиток українскої економіки
Валовий внутрішній продукт України у січні-червні 2017 року зріс на 2,5%.

Зростання споживчого та інвестиційного попиту стимулювало розвиток українскої економіки Валовий внутрішній продукт України у січні-червні 2017 року зріс на 2,5%.

Відповідні дані приводятся у звіті Міністерства економічного розвитку і торгівлі, пише «Слово і Діло».

Зростання споживчого та інвестиційного попиту стимулювало розвиток переважно тих видів економічної діяльності, які орієнтовані на їх задоволення, зокрема, текстильного виробництва, харчової промисловості, машинобудування, та виробництва будматеріалів. А також суміжних галузей сфери послуг, зокрема, будівництво, транспорт, та торгівля.

Так, у сфері будівництва спостерігалось прискорення зростання майже 25% за підсумками I півріччя, обіг роздрібної торгівлі збільшився на 7,3%. Зазначене було наслідком як покращення ділових та споживчих настроїв, так і розширення фінансових можливостей підприємств та домогосподарств.

У Мінекономрозвитку прогнозують, що зростання споживчої активності при збільшенні рівня заробітних плат, зростання цін на окремих світових товарних ринках (металу, залізної руди, мінеральних добрив, кукурудзи) в комплексі зумовлять позитивну динаміку в деяких галузях реального сектора за підсумками січня-вересня 2017 року.

Однак зростання буде частково знівелював більш стриманою динамікою сфери послуг.

За підсумками січня-вересня Мінекономрозвитку очікує уповільнення зростання ВВП, в тому числі з огляду на ефект значною бази порівняння минулого року.

Нагадаємо, Україна збільшила держборг до 75 мільярдів доларів.

Як повідомлялося, 13 липня Верховна Рада ухвалила внесення змін до державного бюджету України на 2017 рік, в якому граничний розмір держборгу збільшено з 1,7167 трлн гривень до 1,8237 трлн гривень в зв'язку з докапіталізації Приватбанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: