У Німеччині хочуть відмовитися від п'яти проектів «Північного потоку»

Читать на русском
Федеральне агентство мереж у Німеччині вимагає відмовитися від п'яти проектів із розширення газотранспортної мережі Північного потоку.
фото: Reuters

Федеральне агентство мереж у Німеччині вимагає відмовитися від п'яти проектів із розширення газотранспортної мережі «Північного потоку».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

В агентстві оцінюють перспективи реалізації проектів як невизначені й обіцяють включити їх до проекту, якщо будуть отримані дозволи на будівництво «Північного потоку-2».

При цьому агентство вважає, що два проекти не потрібні через зміни в планах, а ще три – недостатньо опрацьовані.

«Такими поправками ми захищаємо німецьких споживачів газу від непотрібних витрат. Дорогі проекти з розширення німецької газотранспортної мережі слід реалізовувати лише в тому разі, якщо вони дійсно необхідні», – заявив керівник агентства Йохан Хоман.

Рішення федерального агентства мереж Німеччини є обов'язковим для виконання компаніями-операторами.

Нагадаємо, 26 липня посли країн ЄС схвалили розширення санкцій проти Росії в зв'язку зі скандалом навколо ввезення газових турбін Siemens до окупованого РФ Криму всупереч режиму санкцій. Ініціатором посилення санкцій виступила Німеччина, яка раніше попередила РФ про погіршення відносин в зв'язку з її спробами обійти санкції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: