Італія готова допомогти Україні в реалізації реформ

Читать на русском
У міністерстві фінансів повідомили, що Італія надасть підтримку в реалізації реформ України у фінансовій сфері.

Італія надасть практичну підтримку в реалізації реформ України у фінансовій сфері.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства фінансів України на сторінці в в Facebook, передає «Слово і Діло».

Земельна реформа: що пропонувалося й чому люди, які працюватимуть на землі, не зможуть її купитиЕксперт із питань місцевого самоврядування пояснив, чому вирішили відтермінувати запуск земельної реформи та що пропонував уряд.

Про готовність співпрацювати в ключових сферах заявив Міністр фінансів і економіки Італії П'єр Карло Падоан під час сьогоднішньої зустрічі з Олександр Данилюком.

Міністри обговорили питання реалізації програми МВФ, реформу банківського сектора, енергетичної сфери, антикорупційну і пенсійну реформи.

Особливу увагу було приділено питанню створення в Україні Служби фінансових розслідувань (СФР) - органу по боротьбі з економічними злочинами проти держави, чий функціонал буде схожий з діяльністю італійської фінансової гвардії.

Падоан підкреслив, що це дуже добре, що така служба буде створюватися в Україні з нуля. Це вже дозволить зменшити корупційні ризики і створити якісно нову і професійну структуру.

Раніше повідомлялося, що МВФ відклав вимогу земельної реформи в Україні.

Нагадаємо, співголова стратегічної групи радників по підтримці реформ в Україні Іван Міклош раніше заявив про необхідність проведення пенсійної реформи в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: