Фігурант справи Онищенка визнав провину й заплатить 30 мільйонів гривень

Читать на русском
Печерський райсуд Києва виніс вирок одному з фігурантів справи Онищенка Юрію Дубинському: він пішов на угоду з обвинуваченням і готовий компенсувати 30 мільйонів гривень Укргазвидобуванню.

Печерський районний суд міста Києва виніс вирок одному з фігурантів «справи Онищенка» Юрію Дубинському: він пішов на угоду зі стороною обвинувачення і готовий компенсувати 30 мільйонів гривень «Укргазвидобуванню».

Про це йдеться в рішенні суду від 19 липня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Цензор.НЕТ.

Згідно з матеріалами справи, Дубинський за змовою з групою осіб організував придбання частини фіктивних компаній, які згодом використовувалися для відмивання грошей, отриманих від продажу природного газу за заниженими цінами операторами спільної діяльності ПАТ «Укргазвидобування», що завдало державі збитків у розмірі 740 мільйонів гривень. Слідство встановило, що Дубинський отримав від екс-депутата Олександра Онищенка 30 мільйонів гривень за свої послуги.

Спочатку в обвинуваченні йшлося також про створення злочинної організації, відмивання грошей і присвоєння майна, проте Дубинський заявив, що не знав про те, що планується заволодіння коштами «Укргазвидобування».

Суд визнав його винним лише у фіктивному підприємництві, а сам Дубинський визнав провину беззастережно, як і позов «Укргазвидобування». Згідно з рішенням суду, він має перевести 30 мільйонів гривень на рахунок держкомпанії протягом місяця та оплатити штраф у 85 тисяч гривень у вигляді покарання.

Нагадаємо, 19 липня Апеляційний суд Львівської області скасував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в 50 мільйонів гривень для ключового фігуранта «газової справи» Валерія Постного. Раніше Постного випустили із СІЗО під заставу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: