У КМДА відхрестилися від знесення МАФів на «Лісовій»

Читать на русском
За даними КМДА, торгові ряди біля метро Лісова знесли згідно з рішенням місцевого суду за позовом власника земельної ділянки.

Торговельні ряди біля станції метро «Лісова» знесли згідно з рішенням місцевого суду за позовом власника земельної ділянки.

Про це повідомляє прес-центр Київської міської державної адміністрації, передає «Слово і Діло».

«За попередньою інформацією, демонтаж відбувся відповідно до виконавчого провадження рішення районного суду», – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що Київська ОДА до цього інциденту жодним чином не причетна.

«Жоден структурний підрозділ Київської міської державної адміністрації – ані Департамент міського благоустрою, ані КП «Київблагоустрій» – участі в цьому демонтажі не брав», – повідомив перший заступник директора Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Тарас Панчій.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв розробити єдиний стандарт вигляду МАФівСказано 30 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

За його словами, МАФи незаконно розташовувалися на земельній ділянці, внаслідок чого законний власник подав позов до суду з вимогою про їх демонтаж.

«Орендар подав до суду для звільнення земельної ділянки від самовільно встановлених МАФів», – сказав Панчій.

За інформацією Департаменту земельних ресурсів, використання цієї земельної ділянки відбувалося не за її цільовим призначенням. У 2004 році територія була надана для будівництва торгового центру, а за фактом на ній розвивали свою діяльність незаконно встановлені тимчасові споруди без відповідних внесків до міського бюджету.

Нагадаємо, 25 липня біля столичної станції метро «Лісова» бульдозерами знесли торговельні ряди. Згодом поліція затримала 6 учасників демонтажу.

Влада Києва заявила, що знесенню підлягають близько 2600 МАФів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: