Суд зобов'язав Кабмін прописати порядок компенсацій «Нафтогазу» за постачання газу населенню

Читать на русском
Окружний адмінсуд Києва зобов'язав Кабінет міністрів прописати порядок визначення та джерела компенсацій Нафтогазу за виконання ним спецобов‘язків із поставок газу населенню.

Окружний адмінсуд Києва зобов'язав Кабінет міністрів прописати порядок визначення та джерела компенсацій «Нафтогазу» за виконання ним спецобов‘язків із поставок газу населенню.

Про це йдеться в постанові Окружного адміністративного суду Києва від 19 липня, повідомляє «Слово і Діло».

У рішенні суду йдеться про те, що Кабмін зобов'язаний визначити джерела фінансування та порядок визначення компенсацій суб'єктам ринку природного газу, на яких покладені спеціальні зобов'язання, й внести відповідні зміни до постанови уряду №187 від 22 березня 2017 року.

Гройсман запевняє, що газ для населення не подорожчаєСказано 27 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

У «Нафтогазі» заявили, що держхолдинг виконує спецзобов‘язання уряду поставляти газ населенню за фіксованою ціною в 4849 грн без ПДВ, але позбавлений законної можливості отримувати компенсацію через те, що уряд не визначив порядок її виплати та джерела фінансування.

У відповідь представники Кабміну відзначили, що визначення компенсації є правом, а не обов'язком уряду, й законом не встановлений термін, за який уряд має визначити таку компенсацію.

«Визнати протиправною бездіяльність Кабінету міністрів України, яка полягає в невизначеності джерел фінансування та порядку визначення компенсації, що надаються суб'єктам ринку природного газу, на яких накладені спеціальні зобов'язання», – йдеться в постанові суду.

Нагадаємо, 19 липня уряд не затвердив підвищення ціни на газ для населення на 20%, про яке просили в «Нафтогазі».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: