Події сторінка 2240

9 лютого, 2021

Рівень захворюваності на COVID продовжує падати – Степанов

В Україні продовжує скорочуватися рівень захворюваності на коронавірус, також зменшується і кількість госпіталізацій хворих на COVID-19.

Через негоду на Київщині за добу сталося 58 аварій

У Київській області через складні погодні умови за минулу добу, 8 лютого, сталося 58 дорожньо-транспортних пригод, троє людей отримали травми.

ВАКС продовжив обов'язки екскомандувачу Нацгвардії

Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваного.

Кличко розповів, скільки людей у Києві померли від коронавірусу за добу

За минулу добу у Києві виявили 243 нових випадків інфікування коронавірусом. Від ускладнень хвороби померли 11 осіб, ще 1765людей одужали.

В Україні через негоду без світла залишились 273 населених пункти

В Україні знеструмлено 273 населених пункти в 12 областях через сильні пориви вітру та налипання мокрого снігу.

Нацбанк назвав офіційний курс долара на 9 лютого

Станом на ранок 9 лютого Нацбанк встановив офіційний курс на рівні 27,66 за долар. Курс знизився на 11 копійок порівняно з попереднім банківським днем.

Негода в Україні: на яких дорогах ускладнений проїзд

Проїзд на дорогах - невеликий сніг у Черкаській, Львівській, Рівненській, Вінницькій, Київській, Хмельницькій, Сумській, Івано-Франківській, Тернопільській, Кіровоградській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській обл. У Закарпатській та Херсонській обл - дощ.

У Китаї на фармзаводі прогримів вибух, є жертви

Вибух у Китаї на фармзаводі. Загинуло двоє людей. Як мінімум троє отримали поранення. Причини події розслідують правоохоронці.

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 2656 людей

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 2656 людей, зафіксовано 127 летальних випадків, 8865 пацієнтів одужали.

У штабі ООС розповіли про ситуацію на Донбасі

Протягом минулої доби, 8 лютого, у районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано сім порушень режиму припинення вогню.

У школах Франції заборонили використовувати саморобні захисні маски

У Франції підвищили вимоги до носіння захисних масок у школах під час пандемії коронавірусу. Так, заборонили використовувати саморобні маски.

Українські ТЕС увійшли в опалюваний сезон із заниженими запасами вугілля – глава НКРЕКП

У п'ятницю, 12 лютого, Національна комісія з питань регулювання енергетики та комунальних послуг оприлюднить результати позапланових перевірок українських ТЕС на предмет виконання ліцензійних умов із забезпечення необхідних резервів палива.

У Танзанії стався спалах невідомої хвороби, є загиблі

Міністерство охорони здоров’я Танзанії повідомило про спалах на території країни невідомої хвороби, яка забрала вже 15 життів. Ще понад півсотні осіб потрапили до лікарні.

Імпічмент Трампа: у Конгресі закликають засудити експрезидента

Члени Палати представників американського Конгресу вважають, що Сенат США повинен засудити експрезидента Дональда Трампа за підбурювання до заколоту в рамках процесу про імпічмент.

ОБСЄ у вихідні зафіксувала 374 випадки порушення перемир’я на Донбасі

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні у період з вечора 5 до вечора 7 лютого зафіксувала 374 випадки порушення режиму припинення вогню на Донбасі.

У Білому домі назвали умову відновлення ядерної угоди з Іраном

У США згодні відновити ядерну угоду з Іраном, розірвану за часів Трампа. Однак у Білому домі вважають, що перший крок у цьому напрямку має зробити Іран.

Росія відреагувала на вигнання своїх дипломатів з країн ЄС

У Міністерстві закордонних справ Росії розкритикували рішення європейських країн про вигнання російських дипломатів. У Москві заявили, що таким чином Швеція, Польща та Німеччина намагаються втручатися у внутрішні справи РФ.

Усі українці отримають доступ до вакцини до кінця 2021 року – Степанов

Усьому населенню України планується забезпечити доступ до антикоронавірусних вакцин ще до кінця 2021 року. У першій хвилі вакцинують 367 тисяч українців

Зеленський затвердив склад української делегації для участі у безпековому Форумі ОБСЄ

Президент Володимир Зеленський затвердив склад української делегації для участі в переговорах у рамках Форуму ОБСЄ зі співробітництва в галузі безпеки, Спільної консультативної групи та Консультативної комісії з відкритого неба.

Стало відомо, коли Байден вперше відвідає Пентагон

У середу, 10 лютого, президент Сполучених Штатів Джо Байден планує здійснити перший офіційний візит до Пентагону як верховний головнокомандувач Збройних сил США.

Нідерланди подовжили комендантську годину

Через несприятливу ситуацію із поширенням коронавірусу у Нідерландах тамтешній уряд ухвалив рішення про продовження терміну дії комендантської години до 2 березня.

У МОЗ розповіли, яким буде карантин в Україні до травня

Посилювати карантин в Україні нема потреби – як мінімум, до квітня або травня 2021 року, оскільки поки що працює чинна стратегія.

На в’їздах до Києва облаштували пункти обігріву для водіїв

Для запобігання випадків обмороження та загибелі людей через несприятливі погодні умови на 8 в’їздах до Києва облаштували пункти обігріву для водіїв. Їх розмістили у місцях відстою великогабаритного транспорту.

У «Київавтодорі» пояснили, чому не можуть ефективно очистити столицю від снігу

Попри постійну роботу комунальних служб, ситуація зі снігом на дорогах у Києві залишає бажати кращого. Столичні комунальники виправдовуються огидними погодними умовами та занадто сильним снігопадом

Доставляти COVID-вакцини по Україні буде приватна компанія – Степанов

Через брак державних потужностей для переміщення вакцини від коронавірусу в Україні, її доставкою по території нашої держави буде займатися приватна компанія.

Вигнання європейських дипломатів з Росії: у ЄС застосували дзеркальні заходи

У понеділок, 8 лютого, влада Німеччини, Швеції та Польщі ухвалила рішення про оголошення трьох російських дипломатів (по одному у кожній країні) персонами «нон грата» та попросила їх залишити територію європейських країн.

Зеленський назвав категорії українців, які не мають права відмовитися від вакцинації

Названо категорії українців, які не матимуть права на відмову від вакцини. Хоча є умова, за якої вони все-таки зможуть відмовитися, розповів президент України Володимир Зеленський

Білоруські силовики просять Латвію екстрадувати опозиціонера Цепкала

Білоруський слідчий комітет звернувся до латвійської влади із проханням про екстрадицію колишнього кандидата в президенти Білорусі та опозиціонера Валерія Цепкала.

8 лютого, 2021

Держбюджет отримав гроші від продажу першої ліцензії на гральний бізнес

Український бюджет отримав кошти від продажу першої ліцензії на гральний бізнес, за неї держава отримала близько 23,4 мільйонів гривень.

У Кремлі вирішили «підкупити» росіян перед виборами – ЗМІ

Вибори в Росії – у РФ влада хоче зробити виплати росіянам, підтягнувши цю акцію соціальної благодійності до виборів до Держдуми-2021