До кінця весни у рф закінчаться «інструменти війни» – Буданов

Читать на русском
Згідно зі словами керівника ГУР, Україна і росія зійдуться у вирішальній битві цієї весни, і ця битва буде останньою перед тим, як закінчиться ця війна.
Українська правда

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов вважає, що у країни-агресора залишився час до кінця весни, щоб спробувати досягнути бодай якихось своїх воєнних цілей в Україні, оскільки потім у неї закінчаться «її інструменти війни».

Про це він заявив в інтерв’ю USA Today.

«Росія витратила величезну кількість людських ресурсів, озброєння та матеріалів. Її економіка та виробництво не в змозі покрити ці втрати. Вона змінила свій військовий ланцюг командування. Якщо російські військові не досягнуть своїх цілей цієї весни, у росії закінчаться її інструменти війни», - зазначив Буданов.

Згідно зі словами керівника ГУР, Україна і росія зійдуться у «вирішальній битві цієї весни, і ця битва буде останньою перед тим, як закінчиться ця війна».

Буданов також наголосив, що війна не закінчиться, доки український Крим не буде визволений з російської окупації.

Водночас, в інтерв’ю очільник воєнної розвідки України відкинув припущення західних політиків, які стверджують, що постачаючи все більше важкого озброєння Україні, НАТО ризикує бути втягнутим у ширшу війну з росією.

«Цей конфлікт вже переріс в екзистенційну війну між росією і Заходом. Так, Захід не бере участі у цій війні своїми військами. Але вони надають нам зброю, щоб ми могли використовувати її у боротьбі. Це означає, що перемога України над росією – це спільна перемога. А якщо Україна впаде – хоча це малоймовірно – це буде поразка для всієї західної цивілізації», - зазначив Буданов.

Нагадаємо, що Буданов спростував інформацію про плани росії повторно напасти на Київ.

Раніше у Міноборони розповіли, що медики окупантів приховують дані про втрати в Україні, проте загарбники розуміють масштаби смертей, тому відмовляються йти в наступ.

Також радник Залужного спрогнозував, скільки ще може тривати війна з рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: