Сербія заперечує постачання боєприпасів Україні чи росії

Читать на русском
Президент Сербії Александар Вучич заявив, що його країна не передавала ні Україні, ані росії жодної зброї чи боєприпасів.
Укрінформ

Сербія не передавала ні Україні, ані росії жодної зброї чи боєприпасів.

Про це заявив 5 березня президент Сербії Александар Вучич.

«Для Сербії, згідно з міжнародним законодавством, є так звані «дозволені споживачі» і Сербія може експортувати тільки в такі країни. Ми зробили все згідно із законом, ми чисті, як сльоза», – заявив Вучич.

Міноборони та зовнішньополітичне відомство країни відкинули звинувачення росіян, про нібито експорт сербської зброї в Україну через Туреччину. Зокрема, на початку березня офіційна представниця МЗС рф Марія Захарова заявила, що Сербія поставила тисячі ракет в Україну.

За словами Вучича в цьому випадку урядом Сербії було вжито додаткових запобіжних заходів.

«Ми додали до умов контракту, що без нашої згоди неможливо експортувати боєприпаси, які ми передали Туреччині», – додав він.

Нещодавно президент Сербії Александар Вучич запевнив, що на всіх його співвітчизників, які воюють проти України у складі ПВК «Вагнер», чекає арешт після прибуття додому.

Перед цим стало відомо, що російська приватна військова компанія нарощує свою присутність у Сербії. Це викликало занепокоєння у США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: