Українські пілоти прибули у США для оцінки їх навичок – Reuters

Читать на русском
Двоє українських пілотів пройдуть у США тренування на авіаційних тренажерах. Таким чином вони зможуть отримати поради від американських колег.
Укрінформ

Двоє українських пілотів пройдуть у США тренування на авіаційних тренажерах. Таким чином вони зможуть отримати поради від американських колег.

Про це пише Reuters з посиланням на двох чиновників в оборонному відомстві та адміністрації США.

Навчання допоможе українським пілотам ставати більш ефективними у небі. Також завдяки цьому американські експерти зможуть краще консультувати їх щодо того, як розвивати їхні власні можливості.

Винищувачі для України: чому Захід бариться з передачею ЗСУ бойових літаківПро те, чому Захід не особливо поспішає передавати ЗСУ бойові літаки, а також, які винищувачі Україна могла б отримати – в матеріалі Слово і діло

«Програма передбачає спостереження за тим, як українські пілоти планують і виконують свої місії на льотних тренажерах, щоб визначити, як ми можемо краще порадити українським ВПС використовувати наявні у них можливості», – розповіли виданню в адміністрації.

Стільки триватиме тренування українських пілотів на тренажерах невідомо.

Нагадаємо, що у Франції розглядають можливість передачі Україні своїх винищувачів Mirage. При цьому підготовку пілотів для них можуть проводити у Польщі. Окрім цього, Словаччина має намір передати Україні майже всі свої літаки МіГ-29.

Також повідомляли, яка країна може першою розблокувати постачання винищувачів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: