У ЗСУ розповіли, чим саме небезпечні баражуючі авіаційні бомби та чи можна їх знищити

Читать на русском
Для перехоплення плануючих бомб, які почала використовувати рф, Україні потрібні сучасні багатофункціональні літаки.
defence-ua.com

Російські баражуючі авіаційні бомби можуть залітати на десятки кілометрів. Для їх перехоплення Україні потрібні сучасні багатофункціональні літаки.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляє в ефірі національного телемарафону.

«Вони запускають ракети дистанційно, як вони це роблять з весни минулого року, а можуть застосовувати кориговані авіаційні бомби. Ракетне озброєння теж не безмежне у ворога. Тому плануючі бомби, кориговані авіаційні бомби, які мають крила можуть залітати на десятки кілометрів», - зазначив він.

У Повітряних силах ЗСУ розповіли, чим саме рф атакує з повітря та як Україна захищається від цьогоПредставник командування також звернув увагу на використання ворогом дронів, зокрема, «Шахедів», що є доволі дешевою зброєю, яка має на меті виснажувати ППО.

Ігнат додав, що Україна потребує сучасних винищувачів, зокрема F-16, аби перехоплювати керовані авіаційні бомби, а також «відганяти» літаки, які роблять запуски.

Окрім цього, представник ПС ЗСУ додав, що баражуючі бомби також можуть знищувати комплекси ППО Patriot та SAMP-T, проте таких установок потрібно велика кількість, аби захистити Україну.

Варто зазначити, що нещодавно рф вперше застосувала в Україні плануючі бомби вагою 1,5 тонни, атакувавши Чернігівську область.

Нагадаємо, у ЗСУ розповіли, скільки авіаударів росіяни завдають по Україні щодня.

Раніше прем'єр-мінстр Шмигаль повідомив, як цього року захищатимуть енергооб'єкти від ударів рф.

Також стало відомо, що масовані ракетні атаки російських окупантів можуть залишитися в минулому, зараз рф у пошуку нової тактики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: