Стало відомо, у яку суму оцінюють збитки екології України від вторгнення росіян

Читать на русском
Повномасштабне вторгнення росії на територію України завдало екологічних збитків на суму в 2 трильйони гривень.
Укрінформ

Повномасштабне вторгнення росії на територію України завдало екологічних збитків на суму в 2 трильйони гривень.

Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець на міжнародній конференції «Об’єднані заради справедливості» у Львові.

Відомо, що найбільше під час війни страждають лісові насадження. Деякі природні ресурси України відновити уже неможливо. Міністерство наразі фіксує та обраховує збитки екології, завдані російською федерацією, за новою розробленою методологією, яка включає сім напрямків.

Природа та війна: як російська агресія вплинула на довкілляВнаслідок російської агресії в Україні постраждало 3 млн гектарів лісу, під загрозою знищення знаходяться заповідні території, у повітря та ґрунти потрапили мільйони тонн шкідливих речовин.

«Ми напрацювали нову методологію спільно з нашою екологічною інспекцією та використовуємо сім видів методологій і вже обрахували два трильйони гривень завданих збитків. Це забруднення землі, повітря, води, спалені ліси, знищені природні ресурси. Наша головна мета – показати усім ці показники, щоб їх побачили в Європі та світі. Щоб всі зрозуміли, яка ціна цієї шкоди довкіллю і як відновити цю шкоду, завдану Україні», – заявив Стрілець.

В ході війни було пошкоджено майже 3 мільйони гектарів лісу, що є майже третиною лісових територій України, 500 тисяч гектарів наразі перебувають під окупацією або в зоні військових дій.

Нагадаємо, у результаті повномасштабної війни рф завдала Україні збитків та руйнувань на 600-750 мільярдів доларів станом на початок 2023 року.

Також повідомляли, що майже 200 медичних закладів в Україні повністю зруйновані, пошкоджено понад тисячу. Збитки оцінюються у десятки мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: