Нове загострення у Нагірному Карабасі: є загиблі та поранені

Читать на русском
У Карабасі відбулося бойове зіткнення між азейрбайджанськими військовослужбовцями та людьми, які супроводжували колону зі спорядженням для російських сил. Є загиблі та поранені.

У Нагірному Карабасі сталося бойове зіткнення між азербайджанськими військовими та людьми, які супроводжували колону зі спорядженням для російських сил.

Про це повідомили у пресслужбі міністерства оборони Азейрбайджану.

Криза в ОДКБ: які претензії до організації колективної безпеки мають її учасникиОДКБ перебуває у кризі на тлі внутрішніх протиріч та слабшої ролі росії на міжнародній арені. Докладніше – на інфографіці.

За їхніми даними, вранці 5 березня військові отримали інформацію про те, що вірменська сторона має намір перевезти військове спорядження та боєприпаси «на азербайджанські території, де тимчасово знаходиться миротворчий контингент росії».

Військові спробували зупинити колону для перевірки, проте протилежна сторона відкрила вогонь. Внаслідок перестрілки є загиблі та поранені з обох боків. При цьому їх точна кількість поки не називається.

Азербайджанська сторона нагадала, що здійснення перевезень військового та іншого призначення іншими маршрутами, крім затвердженого шляху між Карабахом і Вірменією Ханкенді-Лачин, категорично неприпустимо.

«З метою запобігання подібним військовим провокаціям азербайджанська сторона вимагає виконання раніше взятих зобов'язань, а також негайного виведення Збройних сил Вірменії з територій Азербайджану», – підсумували в Міноборони.

У свою чергу «міністерство внутрішніх справ» невизнаної «Нагірно-Карабахської Республіки» назвало те, що сталося, «роботою диверсійної групи збройних сил Азербайджану», яка обстріляла вахтовий автомобіль співробітників паспортно-візового відділу поліції.

Слід зазначити, що у багаторічному збройному конфлікті Вірменія та Азербайджан періодично звинувачують один одного у загостренні ситуації.

Раніше повідомлялося, що Міноборони Азербайджану заявило про взяття стратегічної висоти у зоні Нагірного Карабаху – гори Буздух.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: