У Польщі підпалили автомобілі швидкої, які були призначені для України

Читать на русском
На півдні Польщі чоловік спалив два автомобілі швидкої допомоги, які мали передати Україні у якості гуманітарної допомоги.
Фото RMF24.pl

На півдні Польщі чоловік спалив два автомобілі швидкої допомоги, які мали передати Україні у якості гуманітарної допомоги.

Про це пише RMF24.pl.

Інцидент стався в п’ятницю, 3 березня, в місті Радлув Малопольського воєводства на півдні Польщі. Автомобілі стояли перед будинком мерії міста. Через підпал одна автівка швидкої згоріла повністю, інша – частково. Крім того, вогонь пошкодив ще два легкових автомобілі, які стояли поруч.

Завдяки відеомоніторингу поліція відразу затримала зловмисника. Зазначають, що в 2019 році він вже затримувався правоохоронцями.

Відомо, що ці автомобілі наступного дня мали вирушити в Україну у кортежі з гуманітарною допомогою. Швидкі передали Україні лікарні Сілезького воєводства, а також фундація «Сила майбутнього». Попри надзвичайну ситуацію конвой усе ж вирушив в Україну у дещо меншому складі. Фундація вже оголосила, що вона розпочинає збір коштів на новий автомобіль.

Нагадаємо, що Польща активно постачає Україні не лише гуманітарну допомогу, а й озброєння. Відтак нещодавно стало відомо, що країна має намір передати другу партію танків Leopard 2 протягом кількох тижнів.

Перші танки Leopard 2, передані урядом Польщі, надійшли до України 24 лютого. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль особисто взяв участь у церемонії передачі бойових машин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: