У вищому керівництві рф назріває конфлікт через відсутність досягнень на фронті – Генштаб

Читать на русском
У вищому військовому керівництві російської федерації назріває конфлікт через значні втрати та відсутність реальних досягнень на фронті.
Getty Image

У вищому військовому керівництві російської федерації назріває конфлікт через значні втрати та відсутність реальних досягнень на фронті.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

У лютому цього року путін присвоїв командуючому східним військовим округом Мурадову звання генерал-полковника за доповідь про нібито успіхи 155 бригади морської піхоти на Вугледарському напрямку. Однак сьогодні Шойгу вимагає від генерала відпрацювати звання та взяти місто за будь-яку ціну.

«За наявною інформацією, керівництво бригади та військовослужбовці відмовляються знову йти в безглуздий наступ, у який їх відправляє безталанне керівництво – йти на штурм добре укріплених позицій ЗС України без будь-якого забезпечення та підготовки», – розповідають у Генштабі.

При цьому росіяни зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському, Куп’янському, Лиманському, та Шахтарському напрямках. Протягом неділі, 5 березня, окупанти завдали 23 авіаційних та 4 ракетних удари, а також здійснили понад 20 обстрілів з РСЗВ.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках суттєвих змін немає. Протягом доби росіяни обстріляли з мінометів та артилерії населені пункти Янжулівка і Тимоновичі Чернігівської області; Студенок, Будівельне, Вовківка, Атинське, Іскрисківщина, Волфине і Садки – Сумської та Бударки, Ветеринарне, Стрілеча, Красне, Тернова і Дворічанське у Харківській області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі населеного пункту Білогорівка Луганської області. З артилерії атакували райони населених пунктів Дворічна, Гряниківка, Піщане Харківської області; Білогорівка, Невське, Серебрянське лісництво Луганської області та Терни, Спірне і Роздолівка у Донецькій області.

Пригожин допустив відступ від Бахмута та розповів про наслідки для рфВідступ найманців ПВК Вагнера від Бахмута зруйнує весь фронт. Тоді ЗСУ перейдуть у наступ і вийдуть на кордони з росією.

На Бахмутському напрямку окупанти продовжують вести наступ. Не припиняють штурмів Бахмута та навколишніх населених пунктів. Обстріляли з мінометів та артилерії район населених пунктів Залізнянське, Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Курдюмівка, Широка Балка, Дружба, Григорівка, Майорськ, Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках загарбники здійснили безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Красногорівка, Кам’янка, Сєверне, Побєда та Мар’їнка Донецької області. Під обстрілами опинилися 18 населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог обороняється. На окремих ділянках намагається створити умови для переходу у наступ. Росіяни здійснили артилерійські обстріли понад 35 районів населених пунктів.

Тим часом авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки росіян. Крім цього, підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління ворога.

Раніше повідомляли, що медики окупантів приховують дані про втрати в Україні, проте загарбники розуміють масштаби смертей, тому відмовляються йти в наступ.

Станом на неділю, 5 березня 2023 року, Сили оборони України ліквідували близько 153 120 російських військових, при цьому за останню добу – 930 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: