Окупанти йдуть на штурм українських позицій з лопатами – британська розвідка

Читать на русском
Російські військові використовують для штурму укріплених українських позицій малі піхотні лопати. Це – доказ низькотехнологічного рівня ведення бойових дій загарбниками.
Укрінформ

Російські військові використовують для штурму укріплених українських позицій малі піхотні лопати. Це – доказ низькотехнологічного рівня ведення бойових дій загарбниками.

Про це повідомляє британська розвідка.

Російське командування продовжує наполягати на наступальних діях, що призводить до ближніх боїв за участі погано оснащеної піхоти росії. Наприкінці лютого цього року російські мобілізовані резервісти розповіли, що їм наказали штурмувати український бетонний опорний пункт, озброєними лише «вогнепальною зброєю та лопатами». Розвідники додають, що швидше за все йдеться про саперні лопати, які використовуються російськими солдатами для рукопашного бою.

Динаміка знищення російських окупантів в УкраїніНайбільші втрати росіян за місяць були цього січня – 21 тисяча 700 убитих, а за тиждень – на початку війни. З 24 лютого до 2 березня було вбито 9 тисяч окупантів.

«Піхотна лопата мало змінилась з того часу, як була розроблена в 1869 році, проте вона продовжує використовуватися як зброя, підкреслюючи жорстокість і низькотехнологічність бойових дій, які стали характерними для більшої частини війни», – зазначають у повідомленні.

Розвідники також наголошують, що в Україні почастішали випадки ближнього бою. Ймовірно, це результат того, що російське командування продовжує наполягати на наступальних діях, до яких залучена в основному піхота за меншої підтримки артилерійського вогню через брак боєприпасів.

Нагадаємо, раніше розвідники розповідали, що елітні підрозділи окупантів зараз вже набагато менш професійні, ніж на початку війни, через доукомплектацію після втрат.

Станом на неділю, 5 березня 2023 року, Сили оборони України ліквідували близько 153 120 російських військових, при цьому за останню добу – 930 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: