Прикордонники завадили черговій спробі штурму військ рф під Бахмутом

Читать на русском
Бійці Державної прикордонної служби України завадили черговій спробі російських військ здійснити штурм під Бахмутом.
dpsu.gov.ua

Бійці Державної прикордонної служби України завадили черговій спробі російських військ здійснити штурм під Бахмутом.

Про це йдеться на офіційному сайті прикордонної служби.

«Сили оборони України, серед яких прикордонники, знищують озброєння та живу силу російсько-окупаційних військ у протистоянні на східному фронті. Складною ситуація залишається на підступах до міста-фортеці Бахмут», – йдеться в повідомленні.

Відомо, що російська артилерія активно обстрілювала розташовані в Донецькій області опорні пункти прикордонних підрозділів. Один раз по рубежу оборони ворог здійснив з літака авіаційний удар. В той час під Бахмутом бійці відбили спробу штурму. Розповідають, що піхота противника не змогла подолати зону суцільного вогневого ураження. Наразі втрати окупантів з’ясовують.

Захопити Бахмут найближчим часом росіяни не зможуть – ISWРосійське просування в Бахмуті було повільним і не дає підстав вважати, що російські війська зможуть оточити Бахмут найближчим часом.

Крім цього, у Луганській області прикордонники ліквідували мінометний розрахунок загарбників.

«Ворог облаштувався біля лісосмуги та гатив по позиціях українських захисників. За коректури аеророзвідки, яка й виявила вогневий засіб противника, ціль знищено. Разом з мінометом знешкоджено обслугу – 4 загарбників ліквідовано», – додають у повідомленні.

У неділю, 5 березня, також стало відомо, що українські десантники знищили підрозділ російських окупантів на одному з важливих напрямків фронту.

Цього ж дня захисники знищили реактивну систему залпового вогню, артилерійську гармату та склад боєприпасів російських окупантів на Кінбурнській косі у Миколаївській області.

Станом на неділю, 5 березня 2023 року, Сили оборони України ліквідували близько 153 120 російських військових, при цьому за останню добу – 930 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: