Події сторінка 2359

9 грудня, 2020

У Франції допускають третю хвилю епідемії

Лікарі та вчені побоюються третьої хвилі коронавірусу у Франції. Причиною можуть стати зустрічі сімей і друзів з нагоди свят.

Ізраїль отримав першу партію COVID-вакцини

Сьогодні Ізраїль отримав першу партію вакцини від коронавірусу компанії Pfizer. Ліки вже передали на зберігання у сховище місцевої фармацевтичної кампанії Teva.

Ми не можемо передати до суду справу «Роттердам плюс» – прокурор САП

Антикорупційний прокурор, який закривав справу про багатомільярдні збитки від формули «Роттердам плюс», не має бажання передавати її до суду.

У ЗСУ зафіксований 30 летальний випадок від COVID

За добу в Збройних силах України підтвердили 111 нових випадків COVID-19, один військовий помер. У МВС - близько 350 нових хворих.

У Києві за добу виявили 1728 хворих на коронавірус

У Києві за минулу добу виявили ще 1728 хворих на коронавірус. 34 людини померли. Загалом за час пандемії у столиці 1498 летальних випадків.

У Данії росіянина звинуватили у шпигунстві

Данія звинуватила в шпигунстві громадянина Росії. Він надавав інформацію про данські енергетичні технології російській розвідці.

У Харкові відкрили першу сесію нової міськради без Кернеса

У Харкові проходить перша сесія нового складу міської ради. Геннадій Кернес заступив на посаду мера, хоча і був відсутній на засіданні.

ЗМІ дізналися терміни «січневого» локдауну і можливі обмеження

Кабінет міністрів готується запровадити локдаун в Україні з 8 по 25 січня. Також уряд хоче продовжити загальний карантин до кінця лютого

ВАКС виправдав керівника структурного підрозділу ЗСУ

Антикорупційний суд виніс виправдувальний вирок очільнику структурного підрозділу української армії, якого обвинувачували у зловживаннях.

В Україні у 5-6 разів зросло споживання антибіотиків – Степанов

Українці почали в 5-6 разів більше вживати антибіотики без призначення лікаря. Такий прийом може привести до зменшення чутливості збудників хвороби до ліків.

Стала відома дата нового перепису населення

Кабінет міністрів планує встановити термін проведення Всеукраїнського перепису населення у 2023 році. Документ підготувала Державна служба статистики.

У МОЗ назвали кількість COVID-ліжок з киснем по країні

В Україні на сьогодні з 62 тисяч ліжок для хворих на COVID-19 забезпечені киснем трохи більше половини - 54 відсотки.

У Білорусі чоловіка засудили на два роки за напис на тротуарі

У Мінську суд призначив 26-річному Максиму Павлющику два роки колонії посиленого режиму за напис Не забудемо на тротуарній плитці недалеко від місця загибелі учасника акції протесту в білоруській столиці.

Венедіктова має забрати у НАБУ справу «плівок ОАСК» – Печерський суд

Очільниця Офісу генпрокурора подала до столичного райсуду заяву про роз'яснення судового рішення у справі плівок Окружного адмінсуду Києва.

«Укрзалізниця» запустить ще один потяг на новорічні свята

Укрзалізниця запустить ще один потяг на новорічні свята у Карпати. Це поїзд 134 133 сполученням Миколаїв - Рахів.

Україна в ТКГ запропонувала наступні кроки «Паризького саміту»

Українська делегація в ТКГ підвела підсумки Паризького саміту і запропонувала ряд наступних кроків.

Пожежа у Полтаві: рух у центрі міста перекрили

Пожежа в Полтаві 9 грудня 2020. Горить історична будівля, де розташований ТРЦ. Маршрутки їдуть в об'їзд центру міста, а тролейбуси не їздять.

В окупованому Криму пересохло стратегічне водосховище

У мережі з’явилися фото пересохлого Аянського водосховища, який напував мешканців Криму. Причиною пересихання є Кримський міст, який побудували окупанти.

Сьогодні Кабмін має намір представити план обмежень під час локдауну

Кабінет міністрів під час сьогоднішнього засідання має намір представити повний перелік можливих карантинних обмежень, які планують запровадити в разі встановлення локдауна.

Ситуація з поширенням коронавірусу в Україні стабілізувалася – Степанов

Степанов зазначив, що Україні вдалося збити «ураганне поширення коронавірусу» за рахунок запроваджених раніше карантинних обмежень.

Прем’єр Молдови захворів на COVID

Прем’єр-міністр Молдови Іон Кіку здав аналіз на коронавірус і отримав позитивний результат.

У Полтаві спалахнула пожежа в історичній будівлі – фото

У Полтаві сталася масштабна пожежа у двоповерховій будівлі торгово-розважального центру, де колись був кінотеатр, а ще раніше - будинок Полтавського дворянського зібрання.

Курс гривні від Нацбанку на 9 грудня

Станом на 9 грудня НБУ встановив офіційний курс на рівні 28,08 грн за долар. Курс на 15 копійок нижче в порівнянні з попереднім банківським днем.

В Україні зафіксовано 12 585 нових випадків коронавірусу

Упродовж минулої доби 8 грудня, в Україні підтвердили 12 585 нових випадків коронавірусу - одужали майже на 2 тисячі осіб більше.

Погода на середу: очікуються нічні заморозки та дощі

У середу, 9 грудня, на півдні та заході України очікуються дощі. Температура повітря в країні вдень очікується від -3 до +6, а вночі в деяких регіонах вона опуститься до -11.

Зведення штабу ООС: один обстріл, втрат немає

За добу 8 грудня, російські бойовики на Донбасі один раз відкривали вогонь по українських позиціях, втрат серед військовослужбовців ЗСУ немає.

Байден представив свій план боротьби з пандемією

Новообраний лідер США Джо Байден представив план боротьби з пандемією китайського коронавірусу протягом перших ста днів його перебування на посаді.

У Львівській області розпочався шахтарський страйк

75 гірників шахти Лісова, яка належить державному підприємству Львіввугілля, розпочали підземний страйк.

Венецію затопило через помилку у прогнозі погоди

Значна частина італійської Венеції опинилася підтопленою, попри наявність в місті захисної системи шлюзів та дамби – цього разу її не активували через помилку у прогнозі синоптиків.

Байден офіційно висунув Остіна на посаду глави Пентагону

Обраний президент Сполучених Штатів Джо Байден офіційно представив кандидата на пост міністра оборони США: ним став відставний генерал Ллойд Остін.