Антикорупційний суд призначив засідання у справі нардепа СН Гевка

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно чинного члена парламента, якому інкримінують брехню в декларації.
Володимир Гевко

Вищий антикорупційний суд призначив на 10 січня підготовче засідання за обвинуваченням народного депутата від фракції «Слуги народу» Володимира Гевка у недостовірному декларуванні.

Таке рішення 28 грудня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження № 42022000000000068 від 18.01.2022 за обвинуваченням (Володимира Гевка – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України, на 10 січня 2023 року об 11:30», – йдеться в рішенні.

Слідство встановило, що народний обранець не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік відомості про оренду житла в центрі Києва вартістю понад 3,7 млн грн. Також майже на 10 тис. грн занижена сума коштів, розміщених на депозитах, некоректно відображені й відомості з одержаних відсотків за цими депозитами.

Загалом, відомості в е-декларації за 2020 рік нардепа відрізняються від достовірних на понад 3,75 млн грн. Розслідування наведених фактів детективи НАБУ розпочали на підставі висновку НАЗК.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу Гевку. Нещодавно САП запідозрила ще одного нардепу у недостовірному декларуванні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: