Росія не може вести війну з такою інтенсивністю, як на початку – Маляр

Читать на русском
Країна-агресор не може вести бойові дії з інтенсивністю, яка була на початку повномасштабного вторгнення, але має достатній мобілізаційний ресурс.

Країна-агресор не може вести бойові дії з інтенсивністю, яка була на початку повномасштабного вторгнення, але має достатній мобілізаційний ресурс.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

«Вже якийсь тривалий час епіцентром бойових дій залишається саме Донецька область, ворог саме там сконцентрував свої потужності, озброєння, особовий склад та військову техніку. Зараз, з одного боку, це наша перемога, що ми так потужно тримаємось, але з іншого боку, треба розуміти ціну цього всього. Це дуже складні бої, це дуже виснажливо для наших захисників, зараз все, що потрібно у війні – це потужна мотивація, професіоналізм та озброєння», - зазначила заступник міністра.

За словами Маляра, професіоналізм та мотивація в українських військ є, а в питаннях озброєння Україні допомагають міжнародні партнери.

Відповідаючи на запитання про можливий наступ на Донеччині, Маляр зазначила: «Важко робити однозначний прогноз, бо росіяни сьогодні підключають, окрім регулярних військ, й приватні армії. Є інформація, що там зараз не лише «Вагнер», а й інші підрозділи, здається, «Патріот», є ще третій підрозділ нерегулярних військ. Тобто ми маємо розуміти, що росіяни мають величезний людський ресурс, який вони можуть використати, і вони намагаються його залучати. Не треба недооцінювати ресурс росії як держави в цілому. Можливо, вони не в змозі вести бойові дії з такою інтенсивністю, як починали, але мають достатньо запасу, щоб вести цю війну».

Відповідаючи на запитання, чи буде попереджено громадян України в разі повторного масованого наступу рф, заступник міністра зазначила, що так некоректно ставити питання.

«Навіть російські війська, які безпосередньо здійснювали активні дії, до останнього не знали, рухатимуться вони чи ні, і куди. Тому що в росії було кілька сценаріїв, саме так планують, а в останній момент за обстановкою схвалюється рішення», - пояснила Маляр.

Вона також нагадала, що перед початком війни Україна та міжнародні партнери до останньої хвилини ухвалювали рішення на міжнародному рівні, аби запобігти широкомасштабному вторгненню.

Також заступник міністра вважає, що робити прогнози наразі неможливо, оскільки війна – це динамічний процес.

«Щодо прогнозів на сьогодні. Зараз триває війна, який прогноз? Можливо все, що завгодно. Ми про це постійно говоримо та готуємось до всіх можливих сценаріїв. Розслаблятися не можна і недооцінювати ворога не можна», – наголосила Маляр.

Заступник міністра також запевнила, що Україна уважно спостерігає за рухом російських військ територією Білорусі та готується до відсічі й на цьому напрямку.

Раніше в Міноборони висловилися про нову хвилю мобілізації в росії.

Нагадаємо, очільник Міноборони України Олексій Резніков заявив, що на початку січня 2023 року росія готується ввести воєнний стан, оголосити повну мобілізацію і має намір закрити кордони для чоловіків.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: