У Yasno спрогнозували покращення ситуації з електропостачанням у Києві

Читать на русском
У столиці поки що втішні прогнози щодо електропостачання. Інших відключень поки що не планується, якщо не буде нових атак.
depositphotos.com

Станом на вівторок, 3 січня, у Київ подаються значні обсяги електроенергії, її споживання не перевищує встановлених обмежень. У столиці поки що втішні прогнози щодо електропостачання.

Про це генеральний директор YASNO Сергій Коваленко повідомив у Фейсбуці.

«Новий рік ми зустріли під вибухи, але аж ніяк не від феєрверків, а від ракет і «шахедів». Скажений ворог продовжує воювати із трансформаторами. Так, енергосистема має нові пошкодження, але завдяки ЗСУ та постійним ремонтам можна сказати, що ситуація зараз стабільна», - заявив Коваленко.

Скільки ще в Україні відключатимуть світло за графіком: відповідь МіненергоГрафіки вимкнення світла в Україні діятимуть до кінця опалювального сезону 2023 року. Енергетики роблять все для того, аби вони були контрольованими.

Він також нагадав, що сьогодні Київ повернувся до стабілізаційних графіків. Згідно зі словами гендиректора YASNO, тепла погода та вихідні для виробництва й бізнесу дали змогу провести свята практично без відключень.

«Але зараз усі повертаються. І щоб не нашкодити системі, колеги повинні стежити за потужністю, що ми споживаємо. Поки що прогнози втішні. На Київ подаються значні обсяги електроенергії, тому ми цілком у графіках, не перевищуючи обмежень. Це означає, що в білих та світло-сірих зонах схеми світло має бути», - запевнив Коваленко.

Згідно з його словами, інших відключень поки що не планується, якщо не буде нових атак.

«Щодо локальних аварійних відключень, то їх імовірність залишається високою. Для того, щоб аварій траплялося менше, після включення світла не вмикайте всі енергоємні прилади одночасно, оскільки це може викликати перевантаження обладнання», - нагадав керівник YASNO.

Нагадаємо, вранці в Укренерго заявили, що вдень відключення світла в Україні не потрібні, однак у другій половині дня зростає споживання та областям доведено ліміти.

Ще вранці у ДТЕК повідомляли, що у Києві все ще діють екстрені відключення світла.

2 січня у Києві запровадили аварійні відключення світла після нічної російської атаки.

В «Укренерго» розповідали, що внаслідок чергової атаки дронами є нові пошкодження в енергосистемі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: