Торги на Prozorro тимчасово дозволили проводити без аукціонів

Читать на русском
Кабмін тимчасово проводитиме торги на Prozorro без аукціонів. Причина – тривалі відключення світла та відсутність інтернету у деяких учасників.

Кабінет міністрів ухвалив зміни до постанови №1178, згідно з якими з 3 січня відкриті торги з особливостями в системі Prozorro тимчасово проходитимуть без аукціонів.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Звільнений міністр інфраструктури прокоментував ремонт аеропортів і доріг в обхід ProzorroВладислав Криклій вважає некоректним ремонт аеропортів та доріг в обхід системи закупівель Prozorro.

«Як відповідь на блекаути, ми тимчасово скасували електронні аукціони. Від сьогодні всі торги, що будуть оголошені в Prozorro будуть проводитися без аукціону. Тобто тендерна пропозиція учасника є остаточною, і виграє той, хто дав найменшу ціну під час подання пропозиції. В умовах відключення живлення та інтернету, не всі учасники мали можливість торгуватися в аукціоні. В той самий час рівний доступ є ключовим принципом публічних закупівель. Ми повернемо аукціони, як тільки ситуація стабілізується», – пояснила перший віце-прем'єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко.

Також вона анонсувала можливі зміни у системі публічних закупівель та на постійній основі.

При цьому наголошується, що навіть за відсутності аукціонів у системі Prozorro й надалі проводитимуться конкурентні закупівлі, які дають змогу економити кошти. Система автоматично визначатиме найбільш вигідну пропозицію на основі цін, наданих постачальниками при подачі своєї тендерної пропозиції.

Нагадаємо, восени в Україні відновилася мала приватизація. На аукціонах продали два спиртові заводи та виставили морський порт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: