На Донецькому напрямку ЗСУ продовжують контрнаступальні дії – Залужний

Читать на русском
Бійці ЗСУ продовжують контрнаступ на Донецькому напрямку, найбільш складною ситуація залишається на ділянці Соледар-Бахмут-Майорськ.

Бійці ЗСУ продовжують контрнаступ на Донецькому напрямку, найбільш складною ситуація залишається на ділянці Соледар-Бахмут-Майорськ.

Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час розмови із головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі.

Під час першої в новому році телефонної розмови Залужний розповів Міллі про зміни в оперативно-стратегічній обстановці, насамперед у наземному та повітряному просторах України.

Ракетні обстріли: порівняння шести останніх масованих атак росіїПорівняння шести останніх масованих атак hосії – на інфографіці. Зазначимо, з кінця листопада росія стала випускати менше ракет за один раз.

Як зазначив Залужний, важкі бої тривають на рубежі Сватово-Кременна, а також у напрямку Лисичанська.

«Найскладніша ситуація залишається на ділянці Соледар-Бахмут-Майорськ. Там ворог фактично своїми трупами намагається просуватися вперед, але підрозділи Сил оборони ціною надзусиль стримують ворожий наступ. На Донецькому напрямку нам вдалося утримати позиції навколо Авдіївки та продовжити контрнаступальні дії. Ми надійно тримаємо оборонні рубежі на Запорізькому напрямку та докладаємо зусиль для захисту від ворожих обстрілів Херсона, насамперед мирних мешканців та об'єктів критичної інфраструктури міста. Ситуація на кордоні з республікою Білорусі повністю контролюється», - заявив головнокомандувач у Телеграмі.

Також він повідомив, що з 31 грудня по сьогоднішній ранок противник завдав 14 ударів крилатими ракетами і застосував 94 дрона-камікадзе типу Shahed-136.

Залужний подякував генералу Міллі за надані зенітні ракетні комплекси іноземного виробництва, адже вони рятують життя насамперед мирних громадян України.

«Ми також обговорили потреби сил оборони для продовження боротьби з агресором. Я високо ціную лідерство генерала Міллі у наданні Україні військової допомоги. Взаємна довіра та спільне бачення допомагають підвищувати можливості українського війська захищати мирні міста та села нашої держави, що є гарантією безпеки у всій Європі», - заявив Залужний.

За словами Залужного, під час масованого удару росіян 31 грудня по цивільних об'єктах України було знищено 12 ракет. Сили та засоби протиповітряної оборони збили 6 цілей у межах Київської, 5 – Житомирської та 1 – Хмельницької областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: