Звернення Зеленського за підсумками 314-го дня війни – про що говорив президент

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 3 січня, 314-го дня війни проти російських окупантів.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 3 січня, 314-го дня війни проти російських окупантів. Як зазначив український лідер, ми маємо зірвати російський сценарій, терористи повинні програти.

Основне зі звернення президента України:

  • Щойно говорив з Прем’єр-міністром Канади, і це четверта міжнародна розмова за сьогодні. Прем’єр-міністр Нідерландів, Премʼєр-міністр Британії, Премʼєр-міністр Норвегії. І ось Джастін Трюдо. Дякую Канаді за незмінну оборонну, санкційну та фінансову підтримку. Обговорили сьогодні з Прем’єр-міністром Трюдо, як іще можемо посилити тиск на росію. Відчувається, що канадська допомога нашому захисту цього року збереже свою силу.

  • Ми почали цей рік одразу з того, що найбільше необхідне Україні саме зараз – напередодні тих нових мобілізаційних процесів, які готуються державою-терористом. Саме зараз – той момент, коли разом із партнерами ми маємо посилити нашу оборону.

  • Ми маємо зірвати цей російський сценарій. Готуємося до цього. Терористи повинні програти. Будь-яка спроба їхнього нового наступу повинна провалитися. Це буде фінальна поразка держави-терориста. Я дякую всім партнерам, які це розуміють.

  • Росія мобілізує тих, кого хоче кинути вмирати, ми мобілізуємо цивілізований світ. Заради життя.

  • Дякую Норвегії за дуже потужні рішення, які вже ухвалені та які ще готуються. Це стосується і збройної підтримки – роль Норвегії може стати справді історичною в захисті Європи, якщо реалізуємо все те, про що зараз говоримо. Це стосується і підтримки нашої енергосистеми. Зокрема, я дякую Норвегії за готовність допомогти забезпечити Україну необхідним обсягом газу на цю зиму.

  • Дякую Британії за цілком конкретні домовленості, яких досягнуто, передусім в оборонній сфері. Сьогодні в розмові з Премʼєр-міністром Сунаком я відчув, що ми однаково сприймаємо важливість цього року, перспективи цього року. Те, що саме зараз можна досягти вирішальної переваги, не давши росії відігратись на тому чи іншому фронтовому напрямку.

  • Дякую Нідерландам за однакове з нами розуміння справедливості того, чим і як має завершитися ця війна. Я сьогодні поінформував пана Премʼєр-міністра Рютте про найближчі розрахунки ворога, про те, що готується росією на зимові місяці й початок весни. Впевнений, Україна буде почутою у Європі.

  • Провів сьогодні зранку чергове засідання Ставки. Тривале. Були доповіді Головнокомандувача щодо оперативної ситуації на фронті, керівника розвідки – про те, чого варто очікувати від ворога найближчими тижнями й місяцями. Дуже детально визначаємо потреби України, нашої оборони, нашої енергетики. І працюємо над тим, щоб кожну з потреб задовольнити, зокрема з партнерами.

  • Вчора російські терористи зруйнували льодову арену в Дружківці Донецької області. Ракетою. Ця льодова арена – «Альтаїр» – почала працювати ще до війни, коли до приходу росії Донбас мав нормальне життя. Там тренувалися діти. Працювала дитяча спортивна школа. Відбувалися хокейні змагання. Там люди займалися спортом, святкували й просто раділи життю. Краматорськ, Словʼянськ, Костянтинівка, Бахмут, Покровськ, Донецьк, Торецьк та інші міста й села Донбасу – всі знали, що це за арена, і багато хто там бував. Минулого року її використовували для збору та розподілу гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, що Зеленський попередив українців про підготовку країною-агресором нових атак іранськими дронами-камікадзе.

Раніше Зеленський продовжив безвізовий режим для громадян Британії.

Також «Слово і діло» традиційно зібрало обіцянки Зеленського протягом десятого місяця повномасштабного вторгнення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: