У ЗСУ розповіли, чому не збивають дрони під час руху вздовж Дніпра

Читать на русском
Війська росії під час повітряних атак запускають дрони-камікадзе вночі вздовж річки Дніпро, таким чином їх важче знайти радіолокаційно.

Війська росії під час повітряних атак запускають дрони-камікадзе вночі вздовж річки Дніпро, таким чином їх важче знайти радіолокаційно.

Про це повідомив в ефірі Українського радіо спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Ракетні обстріли: порівняння шести останніх масованих атак росіїПорівняння шести останніх масованих атак hосії – на інфографіці. Зазначимо, з кінця листопада росія стала випускати менше ракет за один раз.

«Дрон-камікадзе - це боєприпас, що баражує, артилерійський снаряд вагою бойової частини до 40 кг. Він має крила, фюзеляж, двигун, гвинт, злітає з катапульти та летить туди, куди його направили оператори. У цій конструкції є електроніка, яка має GPS-навігацію, навіть кілька: якщо заглушать одну, то працюватиме інша. Дрони програмуються на певні маршрути, летять супутниковим зв'язком», - розповів Ігнат.

Він нагадав, що під час останніх атак 45 і 39 дронів - усі були знищені.

«Летять дрони по руслу Дніпра, основна мета – це столиця. Два повітряні командування «Схід» та «Південь» знищили певну кількість дронів, деякі на шляху до столиці збили винищувачі, а більшість знищено на підступах до Києва. Київська зенітно-ракетна бригада попрацювала досить успішно», - зазначив Ігнат.

На уточнююче питання, чому дрони не збивають під час руху вздовж Дніпра, він відповів, що «радіолокаційно вони стають менш видимими, аніж ближче притискаються до землі».

«Хочеш жити – притискаєшся нижче. Радіолокаційна антена, яка виявляє мету, не бачитиме її, якщо мета летить нижче рівня антени», - пояснив Ігнат.

Раніше у Силах оборони розповіли, чи є зараз ракетна небезпека з Чорного моря.

Нагадаємо, росія влаштувала ракетну атаку по Україні 31 грудня. Після цього дві ночі поспіль росіяни запускали по Україні дрони-камікадзе. Сили ППО збили 100% ворожих дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: