Справа Онищенка: ВАКС відклав засідання за обвинуваченням судді Денисюк

Читать на русском
Антикорупційний суд відклав проведення підготовчого засідання за обвинуваченням служителя Феміди через неявку сторони захисту.

Вищий антикорупційний суд відклав на 10 січня підготовче засідання за обвинуваченням судді Господарського суду Харківської області Тетяні Денисюк, яку виправдали від зловживань у справі, пов'язаній з газовими схемами колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Як відомо, антикорупційний суд виправдав суддю Денисюк у зловживання службовим становищем. Також суд закрив епізод про винесення завідомо неправосудного рішення через декриміналізацію злочину. Щоправда Апеляційна палата ВАКС виправдувальний вирок скасувала і призначила повторний розгляд справи в суді першої інстанції.

Нагадаємо, САП обвинувачуює Денисюк в ухваленні завідомо неправосудного рішення у господарській справі і зловживанні службовим становищем. Так, вона зобов'язала ПАТ «Укргазвидобування» передати ТОВ «Карпатнадраінвест» природний газ, попередньо арештований ухвалами слідчого судді у кримінальному провадженні стосовно колишнього народного депутата Олександра Онищенка про «газові схеми».

Це рішення обвинувачена ухвалила на підставі розгляду зустрічної позову від приватної фірми, розгляд якого, до того ж, відбувся без сплати позивачем судового збору, внаслідок чого державний бюджет недоотримав понад 200 тисяч гривень.

За даними слідства, у межах цієї ж господарської справи суддя задовольнила клопотання представника компанії: зменшила розмір пені, що підлягала стягненню з ТОВ за основним позовом, та відстрочила на один рік виконання рішення щодо стягнення понад 3 млн грн боргу на користь ПАТ «Укргазвидобування» за відсутності документального підтвердження наявності підстав для задоволення такого клопотання. Компанію «Карпатнадраінвест» детективи пов'язують з Онищенком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: