За святкові вихідні Україна відправила 9 суден із зерном

Читать на русском
За вихідні 9 кораблів із 432 тисячами тонн української продукції експортували для країн Африки, Азії та Європи.

За святкові вихідні 9 кораблів із 432 тисячами тонн української продукції експортували для країн Африки, Азії та Європи.

Про це повідомляє Мінінфраструктури України.

«Зернова ініціатива»: Зеленський розповів, скільки агропродукції недоекспортувала УкраїнаЦими тижнями стає все більш напруженою ситуація навколо Експортної зернової ініціативи. Ворог робить все, аби загальмувати експорт українського продовольства.

«За святкові вихідні 9 суден експортували 432 тис. тонн української продукції для країн Африки, Азії та Європи. Зокрема, на шляху до Тунісу балкер HONORINE з 27,5 тис. тонн українського зерна, до Бангладешу відправлено балкер VELVET з 57 тис. тонн пшениці», – йдеться у повідомленні.

«З 1 серпня з портів Великої Одеси вийшли 620 суден, які експортували 16,5 млн. тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки», – додали у відомстві.

На сьогодні в портах Одеса, Чорноморськ та Південний на 19 суден вантажать 630 тис. тонн агропродукції.

«У Босфорі 94 судна очікують на інспекцію (69 суден — порожні під завантаження, а 25 — вже завантажені агропродукцією). Російська сторона у JCC системно гальмує проведення інспекцій. Суду очікують у середньому більше місяця. Втім, балкер T-Med із пшеницею на борту чекає на інспекцію ще з початку листопада минулого року», – наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, скільки зерна експортувала Україна до країн Африки у грудні.

Мінагрополітики розповіло, скільки тонн зернових удалося зібрати в умовах війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: